Coding with Security in Mind
Loading...
Семинар

Coding with Security in Mind

19.10.21 19:00 - 20:30 Online 5 Online 5 Младен Марев

Остават:

Запиши се
Гледайте безплатно онлайн семинар на тема "Coding with Security in Mind" нa 19 октомври 2021 г. (вторник) от 19:00 часа с лектор Младен Марев.

За Семинара

В последните години, с навлизането на IT навсякъде, от лампите до автомобилите, от тостера до Cloud инфраструктурата, отговорността на програмистите, свързана със създаване на софтуер, способен да осигури висока степен на защита, се увеличи многократно. Разбирането и следването на добрите практики за писане на защитен код, свободен от уязвимости, става критично. Но това не е всичко, а само част от цялостната картина как се създава продукт, който е не само надежден, но и сигурен. По време на семинара ще се разгледа как Cyber Security се вписва в Development lifecycle (SDL), какви са основните уязвимости и как да се избягват, какви инструменти се използват по време на дизайн и програмиране, какви са възможните сканирания (SAST/DAST/Pentesing/SCA), как да се управляват уязвимости (Vulnerability Management), и т.н.

За Лектора

Младен Марев

Младен има над 20 години опит като програмист, Security Architect, мениджър в Security отдели и Cyber Security експерт. В момента е VP, Senior Technical Lead в Barclays Bank UK, където е отговорен за управлението на уязвимостите в приложението за мобилно банкиране на банката. Той е един от основателите на B-Trust в България.  
Младен Марев photo

Ресурси

Няма ресурси за този семинар