Loading...

Начертаването на първите професионални стъпки като програмист още в 12 клас – Иван Димитров

avatar Катерина Костадинова 2 минути
Начертаването на първите професионални стъпки като програмист още в 12 клас – Иван Димитров

Иван Димитров в момента е в 12 клас, но вече се е насочил с пълна сила към сферата на програмирането, а към днешна дата чертае първите стъпки от този професионален път с помощта на СофтУни. Вижте вдъхновяващата му история в следващите редове:

Здравей, Иван! Представи се пред нас :)

Здравейте, аз съм Иван Димитров от гр. София . Уча в СофтУни от Септември 2019, а в момента карам последният модул от Python пътеката. В момента съм ученик 12 клас в НПМГ „Акад. Л. Чакалов” , винаги съм обичал да програмирам, но преди да вляза в СофтУни нищо не можеше да задържи интереса ми дълго време. В свободното си време обичам да ходя по планини и да съм сред природата.

Как започна историята ти със СофтУни?

Разбрах за СофтУни от един приятел, който гледаше стари лекции и ме светна, че имате добра вътрешна програма за обучение на програмисти. След като разгледах програмите, реших да запиша Programming Basics with Java, обаче в последният момент си промених мнението и записах с Python. Избрах програмата ви, защото е добре структурирана и можеш да гледаш лекциите и да не изоставаш с материала, дори и ако си ученик, а това за мен беше наистина важно, защото като записах програмата тъкмо започвах 11 клас.

Кое е най-важното, което обучението при нас остави в теб като впечатление

Най-впечатляващото нещо, което обучението остави у мен, е истинската отдаденост на преподавателите. Като текущ ученик имам пресен опит и наблюдение над стиловете на преподаване на различни учители и мога да кажа, че най-интересни винаги са ми били лекциите в СофтУни. Точно тези преподаватели в СофтУни успяха да задържат интереса ми и да ми покажат, че това наистина е нещото за мен.

Какво мислиш за лекторския състав на SoftUni?

Всеки един преподавател, който ми е преподавал, е бил човек с изключителен опит, нещото, което харесах най-много, е това как винаги дават примери с реалният живот и преподават нещата по един абстрактен и забавен начин. Също така лекторите винаги са казвали и по нещо допълнително, което да разпали интереса ти към друга технология или област на програмирането.

Какви са впечатленията ти от курсовете в програмата

Курсовете са изключително добре подредени. Материалите и задачите които се дават ти позволяват да се докоснеш до проекти, близки до реалната работна среда. Любимата част от обучението ми бяха личните софтуерни проекти, които градихме в продължение на два месеца с новопридобитите знания.

Какво бъдеще вярваш, че те очаква, какви са професионалните ти мечти?

Силно се надявам като завърша СофтУни и училище тази година, да успея да си намеря работа в сферата. Искам в бъдеще да се занимавам с програмиране, защото това е нещо, което ми доставя удоволствие и ми харесва да правя. Искам колкото се може по-рано да навляза в областта и да получа опита, който ще ми трябва за работа. Затова след като завърша ще се свържа с кариерния център на СофтУни, за да ми дадат професионални насоки.

Какъв съвет би отправил към бъдещите курсисти?

Съвета, който бих дал на всички бъдещи курсисти, е да не се страхуват, а да се пуснат с главата напред, защото е важно човек да пробва много неща, за да намери кое е неговото. Колкото по-рано го намерите, толкова повече време ще имате да му се насладите.
---

Ако искаш и ти да станеш част от един уникален екип, да правиш това, което винаги си искал и всеки ден да намираш нови предизвикателства, кандидатствай за безплатния ни курс Programming Basics! Ако историята на Тони ти е допаднала и искаш да прочетеш историите на още наши курсисти, можеш да ги намериш в блога ни. А ако желаеш да споделиш своята SoftUni история, свържи се с нас на content@softuni.bg.