Няколко въпроси относно условието на домашно 4
Здравейте всички!
Малко ми са неясни някои моменти около домашно номер 4.
1. как по-точно де се реализират подточки 1.а.v и 1.a.vi? Предишните подточки е зададено като се натиска конкретен клавиш. За тези не е казано точно как. Може ли да се реализират и те с натискането на клавиш? Сега го препрочетам отново условието и се чудя - може би това не е точно реализацията на меню, което да извежда възможните опции, а е стъпков процес - първо момичето на касата въвежда 10 цифрения код, след това въвежда една от въпросните букви и чак след това се изпълняват подточки 1.a.v и 1.a.vi
2. от къде се взимат стойности за въпросните items? Според мен би трябвало да има възможност потребителя да може да ги въвежда или ние можем да ги въведем hard-coded?
3. На първо четене, зададената домашна не я виждам като някакво по-сложно използване на знанията, предадени в лекция 4. Имаме масив от един обекти от един несложен клас, където се съхраняват данните на стоките и единствено това го виждам като OOP изпълнение. Никъде не виждам нито онаследяване, множествено онаследяване, да не говорим вече за виртуални функции, абстрактни класове и т.н. Може би само предефинирането на оператор, но и то ми изглежда излишно. Може би отново не съм доразбрал условието?