Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
nakov avatar nakov SoftUni Team Trainer 5298 Точки

Индивидуални уроци по програмиране: има ли интерес?

Колеги,

Планираме да пуснем нова услуга в СофтУни: индивидуални уроци по програмиране. Става въпрос за обучение с 1 студент и 1 обучител, с цел подготовка за изпити и наваксване на пропуснат материал.

Обучители ще бъдат топ студентите от СофтУни. Ще се плаща 20 лв. на час, от които 10 лв. отиват за обучителя и 10 лв. покриват организационни разходи.

Има ли интерес към идеята? Питам и от двете страни. Има ли навитаци да дават частни уроци? Има ли навитаци да ползват частни уроци, например да се готвят за изпити? Ценовата схема изглежда ли ОК? Дайте мнение, за да преценим как да дейстаме с този проект.

RoYaL avatar RoYaL Trainer 6846 Точки

Стига да е законно, ми звучи добра идея :)

4
hristolilov avatar hristolilov 394 Точки

Навит съм да давам с най-голямо удоволствие :) (а и да взимам по-натам, не се знае :D ) Цените ми изглеждат ок, не са по-високи от тези,които искат учителките по математика/език/български от седмокласниците.

1
georgi950 avatar georgi950 65 Точки

Аз също съм навит за преподавател. Опитвал съм да обеснявам преди на определени хора и се получава доста добре.

1
Filkolev avatar Filkolev 4486 Точки

Звучи като нещо, от което бих се възползвал като наближат изпитите.

Възникват обаче доста организационни въпроси, например ще имаме ли избор кой кого да обучава, индивидуално с обучителя ли ще се разбираме за график и място на провеждане и т.н. И въпрос с повишена трудност - ще има ли достатъчно обучители, предвид, че това е услуга, която преимуществено ще се ползва в периоди преди изпити, т.е. едва ли ще е равномерно разпределено натоварването за тези хора.

И последно - в какъв стадий е идеята? Дали хората, които в момента се готвим за приемен изпит по C# Basics ще може другия месец да ползваме услугата?

1
slavek avatar slavek 49 Точки

Според мен е доста добра идея някой рамо до рамо да ми обяснява и показва точно това което на мен ми липсва. Аз мисля, че това е отлична идея. Нещо като директно наливане на знания. Определено бих се възползвал. Имам голямо желание да съм и от другата страна. Като взема изпита по C#Basics.

0
milen8204 avatar milen8204 296 Точки

Пичове ако го направите както трябва да е, по българското законодателство си е голяма разправия, то са едни граждански договори, регистрираш ги в данъчното подаваш декларации в края на годинта - луда работа. Не съм запознат с детайли, но в моята работа се наложи да ставам лектор и бяха големи разправии.  Гледайте да не стъпите на криво, че глобите са големи :) и за двете страни.

2
nakov avatar nakov SoftUni Team Trainer 5298 Точки

Засега проучваме възможността да организираме нещо такова. Данъчните ограничения трябва да ги решим, както и как точно ще става мачването обучител-обучаем.

8
RoYaL avatar RoYaL Trainer 6846 Точки

Еми, аз предлагам, да има някакъв график на обучаващите. И ако някой си "буукне" час, да се вижда че този час в графика е зает вече. Пък, естествено, е задължение и на обучаващия и на обучаемия да са там в учереното време. 

 

За обучаващите би трябвало да е трудово задължение, най-вероятно с граждански договор или нещо подобно, което ги прави задължени да изпълняват възложената си задача, а за обучаемите - те са клиенти, може да се иска предварително да се заплати за услугата, съответно така ще бъдете сигурни, че дори и да не дойдат в буукнатия час, няма ощетени.

0
nikolay.dimov83 avatar nikolay.dimov83 142 Точки

За обучаващи, гледам има голям интерес (включително и аз) -  за обучавани обаче не знам дали ще е толкова голям наплива :)

0
belichev avatar belichev 6 Точки

Аз съм от хората, които са склонни да си дават парите за такива работи.  На мен лично по - добре ми звучи Coaching :) 

 

0