09. Day of Week - лекция "По-сложни проверки" (Judge Problem)
Здравейте,
имам проблем с Judge при задачата от заглавието - дава ми 12/100,
а като отида на детайлите ми показва, че при каквото и да е число (от 1 до 7)
верния output трябва да е все sunday. Твърде е възможно и аз някъде да греша,
затова вижте и сорс-кода ми. Предварително мерси за отделеното време и препоръки!
using System;
using System.Collections.Generic;
using System.Linq;
using System.Text;
using System.Threading.Tasks;
namespace DayOf_Week
{
class Program
{
static void Main(string[] args)
{
var dayOfWeek = 7;
switch (dayOfWeek)
{
case 1: Console.WriteLine("Monday");
break;
case 2: Console.WriteLine("Tuesday");
break;
case 3: Console.WriteLine("Wednesday");
break;
case 4: Console.WriteLine("Thursday");
break;
case 5: Console.WriteLine("Friday");
break;
case 6: Console.WriteLine("Saturday");
break;
case 7: Console.WriteLine("Sunday");
break;
default:
Console.WriteLine("Error");
break;
}
}
}
}
cvetomirG решението ти е "оргинално", но в условието на задачата имаш "Use the switch-case statement"
Хареса ми - тарикатско решение!
Исках да се заиграя, понеже ме ядоса езика, че ми гърмеше с outofrange exception и реших да го приспя по най-бруталния начин :D , иначе if/ switch може да е написано, но пък if/ switch са ми скучни :p . Иначе предполагам това нещо с"production" сигурно щях да бъда нападнат от ПМ или от QA физически, но пък judge щом позволява :D .
Иначе в продукшън, предполагам и аз бих използвал switch конструкция, понеже няма нужда да се обратоват изключения, понеже си имаме default, тоест всичко различно от горе споменатото. Просто пиша на PHP и там масивите са предимно предпочитани за всичко, със суич кейз ми е ясно, просто ми стана интересно по време на задачата как да реша проблемите с outofrange, че после array.Contain() метода, и накрая се ядосах и го приспах по тоя начин.
@IvanNiv Това са подсказки, попринцип винаги има по-хитър начин да се реши някой проблем, понякога поясненията могат да те затруднят, особено ако имаш вече някаква изградена логика чрез опит или било то по друг начин. Първо се опитай да си представиш задачата и да си измислиш твое решение, след това ако не се справяш поглеждаш поясненията.