Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
StanimirStankov avatar StanimirStankov 18 Точки

Нещо почнах да се обърквам с тези технолгии

Времето на курса лети бързо. Сблъскваме се с HTML&CSS, PHP, JS, Java, C#...Има още стотици. Някой са в залез, други сега прохожат, но може би са бъдещите колоси. Аз още не съм направил своя избор, но тези "рамки"(Symfony, Express...) с които се запознаваме се оказаха доста тежки и трудни за запознаване с езика, да не говорим за онлайн обучение.

Решаваш примерно PHP и : Fuel, Slim, Phalcon, Cake, Zend, Yii, PHPixie, CodeIgniter, Symfony, Laravel...

Избираш JS и: само за Node.js: Hapi.js, Socket.io, Express.js, Mojito, Meteor, Derby, Mean.js, Koa.js, Total.js...

Лично на мен повече ми допадна създаване на блог с използването само на изучавания език и база данни. Има много примери в нета. 

 

Тагове:
aburlakov avatar aburlakov 18 Точки

Човек, ти ако си мислиш, че ще разбереш всичко от този курс, жестоко се лъжеш... Това е само запознаване с различните технологии.

-2
Tanyo avatar Tanyo 152 Точки

Просто една лека подготовка за това, с какво се сблъсква всекидневно един  програмист....постоянно учене на нови технологии, езици и т.н...Не се притеснявай, в един момент просто осъзнаваш, че това се  превръща в ежедневие и започваш да го приемаш като нещо нормално  :D... А, също така разбираш, че просто няма как да научиш всичко и се опитваш поне да запомниш че на света съществува подобно нещо, и в един момент когато ти потрябва, правиш лек сърч в гугъл и започваш да го използваш....

Иначе всички тия рамки, библиотеки и т.н. са създадени с цел улеснение, когато едно нещо с чист JS се пише с10 реда код, а с някоя библиотека напр. се пише с 1, много бързо се свиква  :). А и доста от тях се препокриват, правят реално едни и същи неща, просто имената са им различни...  

Както казах, най - добре е човек е да си пречупи мисленето възможно най - бързо и да си избие от акъла, че ще научи един език за програмиране за 2 години в  СофтУни и после цял живот няма да бутне нищо и ще взима големите пари... Еми НЕ няма как да стане :).  Просто постоянно ще се налага да се учи нещо ново,.. ако иска човек да е конкурентен и добър програмист разбира се.... Това което днес се учи,  след 2 години или 3,  може изобщо да не се използва...  и съответно, се учи новото ... :D

 

4
worminer avatar worminer 104 Точки

Здравей.
Имай в предвид,че този курс /както казаха 100 пъти/ е само за запознаване с езиците като цяло.. И с което показват как истинските програмисти биха направили някаква задача в работна среда.. А ние просто преписваме с цел да ги настигаме (да свикнем с писането на код?).. И който каквото разбрал разбрал..каквото не е разбрал може да пита или да търси в гугъл :) 

Също така имай в предвид,че в основния случай тук всички сме под ниво junior programmer и това да не разбираш какво става и да се объркваш с всичките тия нови работи е абсолютно нормално.. И както каза колегата Tanyo , това са нещата с които се сблъскват истинските програмисти .. технологиите постоянно се променят и постоянно трябва да четеш и четеш и пак и пак за да си в крак.. защото иначе оставаш назад и те задминават.. 

Идеята по скоро е ти лично да решиш кое от всичките най те кефи и ти се струва най логично като технология.. И след като си избереш такава вече ще почнеш да учиш в следващия модул вече по подробно как точно се случват нещата.. (Което е малко странно като цяло понеже искат курсов проект на технология която 100 пъти казаха,че не е задължително да си разбрал..)
Също така много малко хора успяват да работят само с една технология .. така че трябва да имаш в предвид много такива..
Така, че няма страшно.. Почти всички сме яко в калната локва и се борим да изплуваме :)

Приятен ден :)

1
YavorSpassov+deleted! avatar YavorSpassov+deleted! 133 Точки

Странната част всъщност не е малко странна, а много странна. Както и да е. Поне ни научиха да сглобяваме проекти, които някой друг е писал.

0
RoYaL avatar RoYaL Trainer 6845 Точки

Лично на мен повече ми допадна създаване на блог с използването само на изучавания език и база данни.

Това не винаги е случаят обаче. С някои езици различни от PHP това е почти невъзможно. Единственият вариант е да компилираш .exe, което принтира на конзолата HTML (т.нар cgi). Другият вариант е вече измислен начин за писане на уеб приложение в технологията (пр. Servlet спецификацията в Java).

На нас ни се иска да си харесате технологията измежду това какво ще ви се налага да ползвате от тук нататък в обучението ви и на работа. Например, ако започнете работа като РНР програмист в наша фирма партньор, шансът да използвате много библиотеки и работни рамки е голям.

Ако ние сме ви показали, че на този език се пише еди-как-си (пр. без библиотеки и т.н.) и на вас това ви е харесало. И после отидете на работа и там ви кажат - ами не може така, тук ще ползваме тази и тази библиотека, то тогава ние ще сме ви излъгали и ще сме ви направили фалшиви представи за работата в реалния свят на тази технология.

1