Задача от межд. изпит 26,03,2016 - Зелечукова борса, проблем при тест 06 в Judge
Здравейте,
успях да се справя със задачата за зеленчуковата борса, писана на Java, но когато я пусна в Judge, ми дава грешен отговор на Тест 06. Не мога да разбера какъв конкретно тест прави. Прилагам линк към кода, моля погледнете го и кажете къде греша. Задавам правилни данни и си смята правилно, задавам грешни такива и си излиза съобщението, което съм написал при грешен инпут...
http://pastebin.com/epwyUAvq
Ето го и условието:
1.*Зеленчукова борса
Първа задача от междинния изпит на 26 март 2016. Тествайте решението си тук.
Градинар продавал реколтата от градината си на зеленчуковата борса. Продава зеленчуци за N лева на килограм и плодове за M лева за килограм. Напишете програма, която да пресмята приходите от реколтата в евро ( ако приемем, че едно евро е равно на 1.94лв).
Вход
От конзолата се четат 4 числа, по едно на ред:
- Първи ред – Цена за килограм зеленчуци – число с плаваща запетая
- Втори ред – Цена за килограм плодове – число с плаваща запетая
- Трети ред – Общо килограми на зеленчуците – цяло число
- Четвърти ред – Общо килограми на плодовете – цяло число
Ограничения: Всички числа ще са в интервала от 0.00 до 1000.00
Изход
Да се отпечата на конзолата едно число с плаваща запетая: приходите от всички плодове и зеленчуци в евро.
Благодаря, сега опитах с този принт и ми даде 100/100.
За мен условието е подвеждащо като се казва, че има ограничение - числата да бъдат между 0;1000, едновременно с това при тест 06, ми подава число над 1000 и очаква програмата да продължи. Когато изтрих иф-елс, при зададени данни :
999.999
1929212
75
23
Програмата ми дава отговор 2,29.., което очевидно е грешен отговор. След като смених принта вече ми смята вярно, преди това го е закръгляло с E-та.