Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
Mhristoforova avatar Mhristoforova 166 Точки

SoftUni Home Page Redesign Предложения

Здравейте, 

В момента тече процес на редизайн на homepage-a на СофтУни, т.е. страницата, където в момента виждате календар за днес, последните ви ресурси, домашни, изпити и тн.  

Бих била адски благодарна, ако споделите дали страницата в момента ви е удобна и дали има нещо, което може би не използвате, нещо, което бихте искали да има, мнение за самия layout и тн. Като цяло всякакъв feedback е добре дошъл, защото в крайна сметка това е страница за ВАС, и е важно да е функционална и интуитивна :) 

Благодаря предварително! 

 

villyjord avatar villyjord 174 Точки

Да веднага: всичко е ок с изключение на бутона за превключване на английски. Не всички страници и подстраници са преведени, а при някои има микс между български и английски. Създава се усещане за недовършеност.

0
Chronixius avatar Chronixius 12 Точки

Доста дребна корекция, но според мен е по-добре в календара да е болднато събитието в дадена зала а не часа му. (Поне аз, когато гледам календара, обикновенно търся по събитие а не по час).
И нещо не толкова свързано с визуалния облик - ще е хубаво alert/notification-ите, които излизат за записвания на изпит, плащане на модули и т.н, да не се появяват отново след като веднъж са били затворени. (Много е досадно на всяко 3-то посещение на сайта да се налага да махам едни и същи notification-и)
 

0
IPetrov007 avatar IPetrov007 19 Точки

Ако се добави и бутон за отписване от курс ще е полезно според мен. Сега ако спреш да гледаш някой курс, нещата свързани с него -продължават да ти се показват 

0
Nilar avatar Nilar 3 Точки

Моите домашни, Моите предстоящи изпити и Последно от форума ми се струват ненужни.
Друго, което ми се струва ненужно е толкова много информация в footer-a. Тази информация така или иначе може да се достъпи от nav-a или се намира в main-a.

0
ionkoto avatar ionkoto 23 Точки

Може би в секцията Моите курсове биха могли да се сложат хронологично всички курсове, които студентът е карал, за да може по-бързо и лесно да си достъпи някакви ресурси от минали курсове да речем :) За хората, които с нетърпение си чакат оценките от изпити и проекти, може да се сложи и някаква секция с последни оценки (резултати), за да не ходиш да ги търсиш в профила. 

Това е, което ми хрумва на момента. Успех :)

1
tilchev92 avatar tilchev92 Trainer 128 Точки

Това със хронологичната подредба на всички карани курсове много ми хареса. Не веднъж ми се е налагало да погледна нещо от стар курс който съм карал. В момента това става с:
1) посещение на https://softuni.bg/trainings/courses#professional-modules
2) намиране на модула от който е курса
3) цъкане на името на курса (което праща към последната инстанция която може и да не е твоята) или кутийката която води до списък с всички инстанции.
4) намиране на твоята инстанция

Би било доста удобно тези 4 стъпки да се сведат до само 1 :)

1
uzunovz avatar uzunovz 61 Точки

Всичко е ок на страницата - добе показва основна информация и от тази страница бързо опознах системата.
Нещо, което ще ми е удобно - където показвате кредитите да има врзъка към профила и таблицата с резултати от изпити :)
Успех!

0
petar.dimitrov.86 avatar petar.dimitrov.86 450 Точки

Dropdown менюто "СОФТУНИ" вместо да е 2 реда на цял екран, ще е по-удобно ако всеки линк си е на нов ред. И като цяло мисля, че би изглеждал по-стегнат сайта ако повечето повтарящи се линкове, които ги има в навигационното меню се премахнат от Footer-a, и така да му се намали размера до 2-3 реда най-много.

Dropdown менюто "ОБУЧЕНИЯ" е станало доста грамадно, и дори при високи резолюции заема целия екран. Може би ще е по-удобно ако има под-dropdown меню за всеки раздел, така който си учи нормално в СофтУни си гледа "Софтуерно Инжинерство", а който посещава отворените курсове, може да гледа само за тях.

Също така шестте прозорчета "Календар за днес", "Моите Курсове", "Моите домашни" и т.н. би било готино ако може всеки индивидуално да може да си избира, кои от тях да вижда (подобно малко на Repository-тата в гитхъб, там даже може с драг и дроп да се променя позицията им). В повечето случаи на повечето студенти "Моите домашни" ще стои празно тъй като вече в малко курсове се качват домашни, а повечето си се събмитват в джъдж, така че ако може да се направи да има там линкове директно към джъдж би било супер. И лично за мен прозорчетата "Моите предстоящи изпити", "Моите последни ресурси", "Последно от форума" са доста непотребни - датите на изпитите се помнят, последните ресурси се виждат от страницата на самия курс (може би ще е хубаво да се сложи някаква дата за това, кога последно даден ресурс е редактиран/променян, за да се вижда ако има обновена версия, на ресурс, който вече си свалил). А за прозорчета от форума one-click away е да се цъкне бутона за форума и да се чете всичко нормално.

Естествено всичко това е лично мнение и предпочитание, не всички предпочитат минималистичен дизайн :)

3
tilchev92 avatar tilchev92 Trainer 128 Точки

Подкрепям за ОБУЧЕНИЯ, наистина стана голямо животно и трябва да се направи нещо, но не съм сигурен дали подменюта ще са най-доброто решение, защото можем да се вкараме в някво много дълго влизане в подменюта за да цъкнем това което ни трябва. За момента обаче нямам и по-добра идея.. ще пиша ако нещо ми хрумне.

0
varbanov88 avatar varbanov88 38 Точки

вместо календар за деня по-удобно би ми било история на курсовете, които съм карал(това, което е в профил->обучения->всички записани курсове) и в моите домашни, когата някое домашно вече съм го предал, то да отпада от секцията

0
MMQuants avatar MMQuants 68 Точки

Лично на ме този дизайн в момента ми харесва и не се сещам с какво може да се подобри

0
Jordan_Dobrev12 avatar Jordan_Dobrev12 333 Точки

Според от това няма нужда - https://ibb.co/gjZQ1F

Могат да се видят от ОБУЧЕНИЯ и би могло да има нещо,по-важно на тяхно място.

Поне за мен това е ненужно , моля без хейт! :)

1
20/03/2017 19:59:25
iozzilina avatar iozzilina 22 Точки

В "моите курсове" бих сложила всички "мои курсове", т.е. тези които съм карала (включително и отворените, може би в сиво, с оценките/кредитите им), текущите (болднати?), и бъдещите, които би следвали по програма ( с възможните кредити), може би даже и сумата на кредитите отдолу ( 86 /130 кредита). В момента няма добро място никъде в сайта където може да се провери "следващия" курс по програмата, специално за това до къде аз(моите курсове) съм стигнала. Има само теоретични пътеки на обучение, и всички почват от нулата. 

Срещу текущите курсове би могло да се изписва тестовата дата за тях, в сиво ако не си записан, активна ако си. 
Това със скрол, центрирано на текущите.

Огромния надпис с кредитите е напълно излишен. 

Бих подредила:

на горния ред : Моите курсове , Отворени курсове, Семинари (къде съм аз, в моето обучение, и какво предстои)

втори ред : Моите домашни, Последни Ресурси, Календар (допълнителна информация)

трети ред : Форум, Блог, т.н. (разсейи)

0