WINECRAFT
Здравейте,
Някой може ли да помогне със задачата. Получвам 66/100 и не знам къде гърми
Здравейте,
Някой може ли да помогне със задачата. Получвам 66/100 и не знам къде гърми
И аз съм на опашката за тази задача. http://pastebin.com/4k6tLDtJ
Това решение ми дава 77/100 и не мога да открия кое не е наред. Ако можех да видя тестовете, които не минават...
ето ви едно решение от мен по малко по различен начин
Здравей колега,
Погледнах кода, който си предложил и имам въпрос за ред 17.
Защо проверката в while-цикъла " grapesCounter >= rounds" отговаря на условието
"less than N grapes with value more than N" при излизане от този цикъл( при grapescounter>rounds ) ?
Поздрави от Бургас
да и мен ме пообърка малко защото в примерите е указано less or equal и я направих по примерите и нея и зануляването на слабите гроздове, а не както е по условие.
ти говориш за случая когато имаме normal grape със стойност 0, което няма да расте с единица ?
Може ли някой да погледне и моя вариант 88/100 ми дава гърми ми 8-тест.
Ако е възможно да ме насочи къде бъркам
Линк
Зарежете го този Winecraft. Това е от типа задачи, където авторът е имал едно нещо предвид, в условието пише друго, в дадените примери се вижда трето, а на всичкото отгоре и единият пример е сгрешен :
Round 3: 18 5 31 0 40 5 Round 4: 19 3 33 0 42 4 Round 5: 20 3 35 0 44 3
Щом ви минават нулевите тестове и не сте хардкодвали, бройте задачата за решена. Нещо подобно беше и Cypher Roulette - решението за 100/100 и условието нямаха много общо.
голямо приключение е таи задача, успях да ти подкарам кода на 100 с малки корекции
и 2мата изпускате случайте когато normal grape,става greater grape заради намаляването на тези около него затова ви гърмят някои тестове.
И аз се чудех дали мога да видя някъде всички тестове