Оценяване на домашни.
На курса по HTML нямах време да си направя пълно домашно по една от темите. Имах само празни директории и нищо вътре. Само 1 задача беше решена.
След 2 дена виждам че няколко колеги са ми е оценил домашното и са ми раздадени някакви суперлативи:
"Супер", Браво, добре написано домашно" "Само така"
Ctrl+c/Ctrl+v;
Естествено отбелязах, че са некоректни оценяванията.
Но после се замислих, как може да се проверява дали колегите оценяват реално домашните.
А няма как да пускаме празни задачи, само да ловим некоретни колеги.
Аз поне отделям, доста време за да проверявам домашни както трябва. И мисля че и всички трябва така да правим.
Дайте предложения как да спрем това. Знам че най-важно е да си решим домашните.
Но все пак и не ми харесва практиката някой да не ми уважи труда който съм положил като го провери.
Има и друг проблем, някои от домашните въобще не са оценени. Нямам представа колко от вас проверяват домашни ама ...
Дайте предложения. Няма как екипа на SoftUni да помисли за всичко. И ние трябва да помогнем.
Последното е обсъждано и може евентуално да се осъществи. Обаче няма начин да можеш да провериш дали 1 колега реално ти е отворил домашното и ти го е оценил коректно. Единствено можеш да ги хващаш на усет, че може да е copy/paste-нат отговор но е доста трудно ако все пак си си написал всичко коректно.