Софтуерно Инженерство
Loading...
+ Нов въпрос
MartinBG avatar MartinBG 1169 Точки

Streams API Exercises - решения на задачите с използване на стриймове

На упранението не бяха демонстрирани решения със стриймове на първите 9 задачи, а решенията, които открих на колеги в GitHub преобладаващо използват помощен клас. Това в никакъв случай не е лош подход за конкретните проблеми, но просто не отговаря на целите на упражнението, а именно - да се запознаем с възможностите на Streams API и да видим как се прилага на практика.

Понеже тази тема беше доста незадоволително покрита на лекциите и на упражненията, и понеже едва ли ще видим референтни решения на проблемите, реших да споделя моите решения на задачите, като съм се стремил да използвам само и единствено streams (всъщност един единствен стрийм) за всяко от решенията.

Най-вероятно някои от решенията ми не използват най-добрите практики за постигане на целта (например в 9-та задача използвам междинно преобразуване до Map<String, TreeSet<String>>, който веднага обръщам на stream от EntrySet - ако някой има по-добро решение ще се радвам да го видя!), но поне дават някаква представа за работата със стриймове в Java и вярвам, че ще са от полза за колегите, които като мен се опитват да научат езика.

 

Задача 1 - StudentsByGroup

Задача 2 - StudentsByFirstAndLastName

Задача 3 - StudentsByAge

Задача 4 - SortStudents

Задача 5 - FilterStudentsByEmailDomain

Задача 6 - FilterStudentsByPhone

Задача 7 - ExcellentStudents

Задача 8 - WeakStudents

Задача 9 - StudentsByEnrollmentYear

 

Тагове:
2
Java Advanced 14/10/2017 16:25:10
GenadiMihaylov avatar GenadiMihaylov 9 Точки

Чест и почитания, колега!

Много добър и полезен материал!

Поздрави: Генади

0
MartinBG avatar MartinBG 1169 Точки

Благодаря!

Радвам се, че постът ми е бил полезен! 

 

0
18/10/2017 15:19:32