Snowwhite - задача 04 - Programming Fundamentals - Retake Exam 05.01.2018
Привет, може ли някой да погледне решението ми и да каже къде е грешката или да ми даде вход с който сам да я потърся :)
Привет, може ли някой да погледне решението ми и да каже къде е грешката или да ми даде вход с който сам да я потърся :)
хах решението ти е едно към едно с моето вадиш 60/100 предполагам? има някаква тънкост с презаписването в речниците там е разковничето :Д иначе кода ти на другите места е ок.
Проблемът е при сортирането накрая, тъй като сортираш външния речник по цветове, а във вътрешните за всеки цвят отделните джуджета не се подреждат по стойности, а си стоят както са вкарани. Освен това стойностите трябва да са с приоритет пред цветовете, т.е. може да се наложи примерно първо да печатаме червено, после жълто и после пак червено, което няма как да стане с твоя подход.
Точно така при сортиранетонето е проблема направих си вход по твоето описание и видях, че не сортира по изискванията.
Възможно ли е въобще подобно сортиране по начина по който се опитвам да я реша с nested dict или в случая трябва да си създам клас?
Възможно е само с един речник от string и int.
Видях го това решение на колегата в което в стринга държи name + color и при принтирането ги разделя. Не искам да го копирам вярвам че има и други начини :)
Привет колеги! Втори ден се боря със сортирането. Успях да го добутам до 90/100. 10 тест ми гърми с Runtime error.
Моля някой да сподели примерно решение.
Поздрави!
Здравейте! Ето едно решение с класове (и доста LINQ), което работи 100/100!
Колеги, може ли някой да постне едно решение на задачата, без класове?
Колеги, този код работи във ВС, но в Judge дава "Compile time error". Предположения защо? Единствената ми идея е, че може да е от липсата на .Core в падащото меню...
Да, джъдж очаква .Net Framework вместо Core. Разликата в случая е, че сплитването работи по различен начин. Смени единия с .Split(new String[] { " <:> " }, StringSplitOptions.None), а за другите използвай '-' вместо "-". Можеш да си направиш един проект на .Net Framework и да си пуснеш кода там, за да си разгледаш какви са вариантите по принцип, а и веднага ще ти ги подчертае с червено.