[Homework] OOP - Static Members - Септември 2014
Ето и домашното от втората тема:
Paths Понеже първите три задачи са свързани съм ги направил в един проект. Индексаторът при Path3D класът може да се избегне и да се работи през списъка Paths, но исках да го упражня
Geometry (Namespaces) - малко скучна задача, която се решава само с два шорткъта на VS: десен бутон->d->d върху бащината папка в solution explorer (създава нова папка в избраната) и другия шорткът alt+shift+c -създава нов клас в текущата папка, като namespace-a се взима от структурата на директориите
BitArray - Много интересна задача! Тънкостта е да се прецени какъв числов тип да се използва при превръщането на BitArray в число.
HTML Dispatcher - Привидно лесна задача, но като се стигне до overload на операторите става ужас. Как да се овърлодне оператора така че да важи за класа ElementBuilder и същевременно да се получава умножения стринг на елемента? Справих се чрез implicit conversion operator Ще ми е интересно да видя и други решения.
Много добър аргумент за foreach-a! Благодаря!
За интерфейсите също съм съгласен и обикновено ги ползвам, като се двоумя дали да ползвам IList или IEnumerable, но този път май не се сетих (писах ги на работа и ме разсейваха редовно). Статията изглежда перфектна!