Loading...
RaUndreundre avatar RaUndreundre 55 Точки

проблем с десетична запетая вместо десетична точка

Здравейте,
В Java  имам следния проблем:
Използвам double. защото така го налагат входящите данни
Искам на изхода да получа число без десетична точка. ако стойността е цяло число. (т.е. да получа например резултат 5 а  не 5.0). ако е дробно да получа с десетична точка.
Използвам

DecimalFormat df = new DecimalFormat("#.###");

и това дава желания от мен формат, но по някаква причина когато е дробно число го изписва с десетична запетая а не с десетична точка (например резултата става 4,2 а не 4.2)

Ако не ползвам BigDecimal дробните коректно идват с десетична точка, но пък не мога да постигна желания от мен формат по отношение на цели и дробни числа

Пробвал съм го на три различни мои компа  - всичките са с Win7 и регионалните настройки са България с корекция десетичната запетая да е заменена с десетична точка.

Благодаря предварително за мненията ви.

Тагове:
0
Programming Basics 23/10/2018 13:11:21
The_assassin avatar The_assassin 158 Точки
Best Answer

Това би трябвало да ти помогне!

0
RaUndreundre avatar RaUndreundre 55 Точки

Да, получи се!

Locale currentLocale = Locale.getDefault();
DecimalFormatSymbols otherSymbols = new DecimalFormatSymbols(currentLocale);
otherSymbols.setDecimalSeparator('.');
DecimalFormat df = new DecimalFormat("#.###", otherSymbols);

Мерси много!

1
Можем ли да използваме бисквитки?
Ние използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Можете да се съгласите с всички или част от тях.
Назад
Функционални
Използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Използваме „сесийни“ бисквитки, за да Ви идентифицираме временно. Те се пазят само по време на активната употреба на услугите ни. След излизане от приложението, затваряне на браузъра или мобилното устройство, данните се трият. Използваме бисквитки, за да предоставим опцията „Запомни Ме“, която Ви позволява да използвате нашите услуги без да предоставяте потребителско име и парола. Допълнително е възможно да използваме бисквитки за да съхраняваме различни малки настройки, като избор на езика, позиции на менюта и персонализирано съдържание. Използваме бисквитки и за измерване на маркетинговите ни усилия.
Рекламни
Използваме бисквитки, за да измерваме маркетинг ефективността ни, броене на посещения, както и за проследяването дали дадено електронно писмо е било отворено.