Първи стъпки в програмирането ,помощ за задача ? JAVA
Успях да реша всички задачи,но последната( лице на правоъгълник) я реших по друг начин от дадения защото не успях по него,някаква представа как се решава с дадения в Лаб-Условия?
Успях да реша всички задачи,но последната( лице на правоъгълник) я реших по друг начин от дадения защото не успях по него,някаква представа как се решава с дадения в Лаб-Условия?
Не знам какви затруднения си имал, но задачата е почти изцяло написана в упражнението. Накрая остава да се разпечата произведението на a и b с реда:
System.out.println(a * b);
Задачата в завърщен вид изглежда така:
package com.company; import java.util.Scanner; public class RectangleArea { public static void main(String[] args) { Scanner scanner = new Scanner(System.in); int a = Integer.parseInt(scanner.nextLine()); int b = Integer.parseInt(scanner.nextLine()); System.out.println(a * b); } }
Привет! Пусни си решението тук да видим. А judge прие ли ти отговора? Защото ако имаш 100/100 значи и твоето решение е ОК. Все пак има различни методи за решаване на задачките.
Моето решение също не е точно като на GeorgiNiGeorgiev , но също е допустимо и прието за вярно, а то в main е следното:
Scanner scanner = new Scanner(System.in); double a= Double.parseDouble(scanner.nextLine()); double b= Double.parseDouble(scanner.nextLine()); double area= a*b; System.out.println(area);
Привет :)
Да judge прие моето решение, но исках да я направя така ,както в условието .Все пак няма нищо лошо да знаеш няколко начина :)
Не гледаj лаб условията те са на C#.
https://imgur.com/U7Dojmr
https://imgur.com/hm87ZtG
Не ще да иска.
Пуснах решената задача с яд през джъджа и я прие, а през Eclipse ми даде еррор.
п.п. от къде ти дойде тази хрумка да сложиш package com.company
и да промениш мейна по този начин?
package com.company e дефолтното име за package, който IntelliJ IDEA дава, когато правиш нов клас, докато в Eclipse e package com.example, ако не греша. Та оттам може би идва разликата. Във всеки случай това не е от значенение, а и си мисля че може да го пуснеш през Judge и без него - знам не съм пробвал.
Колкото до второто ти питане - не разбирам добре въпроса ти. По мое менние това си е стандартния Main метод в Java.
Благодаря,видях си грешката .. колкото и малоумна да беше .