STL Associative Containers Miners
Здравейте колеги.
Имам проблем с тази задача - хвърля ми time limit грешка на последните два теста.
Задачата съм я решил с един мап и един вектор, който да пази insertion order.
Първоначално си мислех да я "излъжа" като по някакъв начин вкарвам пр. буква към ключа и по този начин да пазя този ред.
Естествено не сработи, понеже когато се подаде същия ключ като вход няма как да го разпозная че го има вече.
Имаше една дискусия тук за ресурсите и времето, което отнема да се изпълни кода - повече MB по - малко време и обратно.
Казвам общо освен ако нещо тотално не съм разбрал.
Някой може ли да даде някакви насоки за time limit- а или вече главата ми е прекалено забъгнала и въобще не мисля в правилната посока.
Благодаря.
PS На теста тотално се изложих, но пък след това, като се поразмислих над отговорите, ми светнаха, някои неща.
Така че - има смисъл давайте смело :)
Галине, за пореден път, благодаря. Направо ме разби. Преди 2-3 дни за първи път видях въвеждане вътре в условието на цикъла. (Не знам дали така се нарича де). Не знаех, че е 10-20 пъти по-бързо. Пробвах с emplace_back, със short, с дабъл и с какво ли още не. Само така тръгна.
Поздрави, Тошо.
Привет, Тошко :)
Аз го ползвам по този начин, като така ако има грешен вход(не е въведено това, което се изисква string и int) ми връша false.
Другото предимство, е че четеш само на едно място, не дублираш на няколко места - преди цъкала и в края на него, като така си гарантираш, че няма да пропуснеш едното четене.
Поздрави!
И аз много благодаря за hint-а!