Loading...

Във форума е въведено ограничение, което позволява на потребителите единствено да разглеждат публикуваните въпроси.

RoYaL avatar RoYaL Trainer 6849 Точки

Годишни 'СофтУни' номинации

Наближават празници (казано с други думи - почивни дни). Годината си отива, а тя остави зад себе си някаква история.

Предлагам в този смисъл да си направим Годишни СофтУни номинации в различни категории. Как смятам да протече конкурса? Ще дам начало с някакви категории и всеки може да гласува за някого/нещо в тази категория. Коледното парти е на 20ти и ако победител в някоя категория е човек и присъства на въпросното парти, предлагам да съберем on-the-fly пари и по време на партито да му купим нещо - пиене, ядене, някоя флинтифлюшка или нещо тематично с номинацията. Или по някакъв друг начин да го изненадаме (изотзадзе :D).

Моите предложения за категории са следните (чувствайте се свободни да добавяте още):

- SoftUni активист на годината (за дейно участие, организация и/или излагация на най-много събития)

- Тема на годината (за най-безсмислена тема във форума, като още се колебая кой е моят фаворит)

- Master yoda (за най-добър лектор)

- SoftUni party hero (за душа на компанията)

- Stand-up comedian (за най-много излагация по време на водене на лекция, пред камерата, на подиума или по някакъв друг начин)

- SoftUni Hater (няма нужда от описание)

- Competitor (за най-голям прогрес от началото на обучението до сега /професионален, учебен, личен../)

- Спамер на годината (за най-много спам, най-вече по форума, но ако някой ви е спамил много и на лично, може да се класира)

 

Пишете като отговори/коментари вашите номинации. Ще изчакам няколко отговора преди да дам моите предложения :D

 

----

EDIT:

По предложения от постовете добавяме и следните категории:

Най-голям идиот (добавена от Евгени Точев)
Най-полезни коментари (добавена от Никола Николов)
Master Yoda Junior (добавена от Юлия Тенинчева)
Social-Inquisitive - най-много посетени конференции (добавена от Юлия Тенинчева)
Най-добър съотборник (добавена от Юлия Тенинчева)
Best Teamwork - по-възможност не гласувайте за вашите (добавена от Юлия Тенинчева)
Best Assistant (добавена от Юлия Тенинчева)
Поспаланко на годината - за спане по време на лекции (добавена от Юлия Тенинчева)
Хелпър на годината (добавена от Александър Михайлов)
SoftUni zombie - за човекът, прекарал най-много време в СофтУни (добавена от Росен Крумов)

Цялостен принос към СофтУни (добавена от bsdemon)

24
Общи приказки 19/12/2014 16:17:19
Yulia avatar Yulia 1346 Точки

Така, така... 

SoftUni Hater - тук смятам, че би било интересно от екипа на СофтУни да извадят малко статистика - кой е нацъкал най-много минуси и съответно - е дал най-много плюсове (SoftUni Supporter). Кой е присъствал на най-много лекции... Коя е темата с най-много гласа - предполагаемо и най-полезна. А най-безсмислената наистина трудничко ще се намери.

SoftUni активист на годината - тук спор няма - Яна постоянно нещо организира. Но да не забравяме, че голяма част от тези събития биха били невъзможни без подкрепата на СофтУни, затова смятам, че Петя и Александра също трябва присъстват в номинациите.

Master yoda - номинирам Марио Пешев, а гласувам за Мариян xD. Това са може би единствените лектори (макар и външни), които хем умeят да преподават, хем са специалисти в областта си.

Master Yoda Junior - тази номинация може да е за "млади надежди - бъдещите Master Yoda". Най-добрите сред колегите ни, които преподават на следващите випуски. Тук гласувам за Богомил - направи ми много силно впечатление начина му на преподаване на подготовка за изпит по C# 

Добавям номинация Social-Inquisitive - за най-много посетени конференции през годината и активно участие в събития, представяйки Софтуерен Университет. Номинирам Костадин - няма събитие, на което да не съм го видяла :D Но това значи, че и аз може да се по-съревновавам малко в тази номинация xD

SoftUni Party Hero - хмм... Митко! Непобедим на асоциации и убиец. Че и на китара свири (и пее) И туитва :D 

Ако има номинация за най-добър съотборник, пак гласувам за Митко. Знам, че много обича да пише код, ама няма по-добър от него във векторните графики и дизайна! Той е Човекът must-be в отбор за хакатон :D Или асоциации :D А как може да защитава проекти... способен е да направи нещо от нищо! Винаги прави шоу.

Може да има номинации за Best Team/ Teamwork - тогава няма как да не номинирам отбор TYRANASTRASZ от курса по C# OOP 2014. Резултата е достатъчно красноречив за това колко добре се сработи екипа.

Спамер на годината - Ванка, ти не си спамер - едни 80% от отговорите и коментарите ти са полезни! Ти трябва да спечелиш номинацията "Better than Google Search". А спамер не знам кой е - пак статистически може да се изведе с някакъв коефицент на брой отговори спрямо точки.

Stand-up Comedian - Наков. С хейта към Java, JavaScript, PHP..., нецензурните шеги по време на лекция, технически неточности и гениалната песнопойка за Крали Марко - няма равен просто!

SoftUni Competitor - съгласна съм, че вече номинираните хора заслужават титлата. Ще добавя към тях и Цветан. Мисля, че няма по-старателен студент от него. Тих и скромен - учи си и си гледа пътя. Не знам дали има професионален и личен успех тази година, но мисля, че е човек за пример. Иначе самата дума „competitor“ по-скоро ме подсеща за Кико - той просто не може да понесе мисълта да бъде втори :D Било то в общата класация на курс, board игра или когато кара кола.

Мисля, че награда заслужават и хората, които са писали домашните за всички :D Аз не знам кои са - не съм преписвала xD

Също така, добавям и номинация Streaky Sticker Streak - за най-много събрани лепенки на лаптопа от началото на обучението :D Понеже не съм видяла някой капак, по-шарен от моя, номинирам себе си!  (~45 стикера *фук*)

Best Assistant - добавям и такава номинация. Кой лично ви е помогнал най-много с някой технически проблем? Макар и да не е асистент, аз гласувам за Владислав Карамфилов. (ей Богу, това OOP в JavaScript хич нямаше да го разбера, ако не ми беше помогнал с домашното за Shapes)

Поспаланко на годината - а познайте кой най-много е спал на чиновете по време на лекция...

Със сигурност ще ми хрумнат и още идеи - но с този пост по-скоро ми беше приятно да направя един пробег из спомените си за изминалата година. Много се радвам, че се запознах с толкова много страхотни хора! Наистина - толкова много, че не успявам да поддържам контакт с повечето :D Все пак - благодаря ви, че ви има! Без вас, СофтУни нямаше да има стойност за мен. Весели празници и успешни проекти ви желая!

11
19/12/2014 05:14:18
RoYaL avatar RoYaL Trainer 6849 Точки

След като въведе Master Yoda Junior ще гласувам и аз за Богомил :))

За Best Team - беше отдавна, но не съм попадал на по-добър отбор от "Cymbidium orchid" (JS Basics). Разбира се в тази класация ще е добре да не гласуваме за нашите си отбори. Може би ако е Teamwork тогава гласувам за вашия от C# OOP (TYRANASTRASZ) - наистина се комплексирах от нашата игра, като видях вашата :D Искам да номинирам и отбора на Цветан от JS Apps teamwork-а. Не му помня името :)

1
alek1339 avatar alek1339 57 Точки

Номинирам RoYaL за Хелпър на годината, защото когато имам проблем и пиша във форума винаги първи отговаря и то не с 2 думи а така, че и тъп да си да схванеш. мерси за което. Имам мнение и за Stand-up comedian обаче няма да си го давам, защото не искам да убиждам никой който малко е станал за смях в стремежа си да ни помогне. Весело изкарване на празниците на всички.

2
RosenKrumov avatar RosenKrumov 203 Точки

Прекрасна тема, адкси забавно, ще публикувам и своя избор:

 

SoftUni HaterRoYaL, определено. Много много полезна критика и към СофтУни, и към домашни..

Master Yoda - и аз ще избягам от стереотипа, гласувам за Ангел Георгиев, за мен наистина най-добрия лектор в СофтУни (освен самия Наков).

SoftUni party hero - е този път не мога да си изкривя душата, тук моят победител е Наков (който е ходил на конференцията в Боровец знае какво имам предвид, а може и на предишната да е било така, нямам представа, тогава все още не бях студент тук :D).

Best Assistant - тук моята номинация е за Жулиета, няма толкова досадно човече (в добрия смисъл естествено) след почти всяка лекция от нашето ниво :D 

И след като видях, че сте добавили тема за Master Yoda Junior - определено това е Боги, страхотен лектор...

Не прегледах миналите отговори, може да има такава идея, но нека все пак си я кажа - за човекът, който най-много седи в СофтУни (всеки ден по цял ден) :D. Ако ви хареса, може да я добавим. 

Весели празници на всички и нека Новата година е по-успешна за всеки един от вас !

2
19/12/2014 11:33:02
kasskata avatar kasskata 492 Точки

Изключете Наков и екипа, защото ще оберат всички награди.

Няма ли да кажете някоя номинация и за журито laughing

Искам и аз номинация. Например "Най-изнервящ от журито" или "Мрежар" laughing 

Сега сериозно. Аз бих прибавил в Master - Цвети Георгиева, макар че не е по публичните изяви, макар че това повече е добра черта когато си мастър - смиреност.
Не знам дали имате Fast-Learner, но там прибавям Юлия и Жулиета, тези две момичета просто не са спирали да копаят и се вижда масивно развитие на skills. Шапка ви свалям.

Май имаше "Цялостен принос към СофтУни" номинация - като оставим настрана целия екип, мисля че Ангел Георгиев най- много заслужава.

Best-Assistant - Богомилзаради смислените подготовки за изпит, отзивчивостта, лекторството.

 

1
19/12/2014 14:34:24
RoYaL avatar RoYaL Trainer 6849 Точки

Fast-learner-а е де факто Competitor-а :)

0
Karlie avatar Karlie 438 Точки

Аз предлагам за Фундаменталист на годината Влади Карамфилов. Тъй като съм онлайн, нямам много близък контакт с него, вие ще кажете дали съм права, но съдейки по форума, той е човекът който е най-стриктен и праволинеен. Дали говорим за качество на кода, за проверки на домашни, за тиймуърк или някоя друга дейност, в които малко или повече човек се изкушава да се скатае, Влади се развихря и ни подкарва към правия път :)

И подкрепям Юлия за Цветан Ганчев, може би не е най-напредналия, но определно заслужава номинация поне.

0
19/12/2014 15:20:44
RoYaL avatar RoYaL Trainer 6849 Точки

Понеже добавихте категории, гласувам за

Цялостен принос към СофтУни - Ангел Георгиев (achebg)

Best Assistant - Владислав Хаджийски (vladislav_hadzhiyski)

1
quickben avatar quickben 966 Точки

програМИСКА на годината? :)

6
Reath avatar Reath 188 Точки

+1 за горната категория!

1
Reath avatar Reath 188 Точки

SoftUni активист на годината Безспорно Яна

Тема на годината (за най-безсмислена тема във форума) гласувам за собствената си тема в категория Хардуер. Докато другите се чудеха между темите "Любима песен" или "Кой филм да гледам", аз набързо нащраках темата, в която да си мерим пи..броя пиксели на лаптопите, а именно - Нека покажем машините ни

Master yoda Няма ненадминат от Наков за мен, колкото и да се вижда как JS-а не му е първородния език от време на време, няма друг който да може да разчупва така обстановката като същевременно да преподава материала, така че възможно най-голям брой хора да го разберат.

SoftUni party hero отново гласувам за Наков, ако не беше той на джулай морнинга да донесе тарамбуката и да постне песнопойките нямаше да е същото!

- SoftUni Hater тук спор няма, royal хейтъра е само един и това е именно RoYaL

Competitor гласувам за Цветан, Цецо тихо, кротко и спокойно като нинджа върши всички домашни на 100% и попива всичко. Прогреса при него е огромен и смятам, че няма кой да не го вижда, все пак винаги е най-отпред в залата :D

- Най-полезни коментари тук отново гласа ми отива при RoYaL, в момента в който прочета ника му на някой пост знам, че по-надолу ме очаква един ферман изписан с полезна информация (или ферман с хейт, но поне хейтовете му са смислени и пак са полезни).

- Master Yoda Junior гласувам за Николпай, the force he has.


- Best Teamwork - писано е по възможност да не гласуваме за собствените си тиймуърци но аз все пак ще гласувам именно за отбор "HOUSE BOLTON" по JS Apps, няма по-сплотен отбор, в който всеки да е направил по нещо, което можеш да го видиш в действие и никой да не е отказал да окаже помощ на никого. Ментора също беше голям пич и помагаше усилено, а крайния продукт бе чисто съвършенство (Не че се хваля, но бяхме едни от малкото, на които проекта им не се оказа порно страница :P)


- Best Assistant - присъствайки след всяка една лекция по PHP,  Владислав Хаджийски е винаги на линия да помага.


- Хелпър на годината - Владимир Георгиев бе човека, без който след многото въпроси по време и след лекция, аз нямаше да разбера толкова обърканото OOP в JavaScript. Винаги е насреща за въпроси и е готов да помага с каквото може.


- SoftUni zombie - След като няма училище тая година за мен, доста от времето си прекарвам именно в SoftUni, така че гласувам за себе си.


-Цялостен принос към СофтУни - тук май попадаме целия първи випуск, вярвам, че всяка една хейтърска тема пусната след абсолютно всеки един курс е спомогнала на СофтУни да изчистят всякакви неточности в програмата които е имало, да разместят лекциите, че да са по-добре ориентирани във времето, да добавят по някой друг слайд в презентациите и нещата да стават само по-добри и по-добри.

4
19/12/2014 20:19:06
nikbikbank avatar nikbikbank Trainer 76 Точки

Николпай thanks you! :D

1
jabalka avatar jabalka 960 Точки

Хора, държа да отбележа, че няма нещо, свързано със СофтУни, което да съм планирала и реализирала сама. Всичко правим редом с Кико - от идеите до изпълнението на детайла :). Просто явно съм по-приказлива и се набивам на очи, знам ли... :)

Така че предлагам който подкрепя "Яна" за SoftUni активист на годината, да преправи на коректното "Кико § Яна" ;)

3
19/12/2014 20:23:25
RoYaL avatar RoYaL Trainer 6849 Точки

По един наведнъж :)

1
bsdemon avatar bsdemon 348 Точки

Ако търсиш Яна, намери Кико.
Ако търсиш Кико, намери Яна.
Даже и като query става :)

4
jabalka avatar jabalka 960 Точки

Разбирам, ама в случая е или двамата или ще е лъжа :) Тъй че, що се отнася до мен - двамата или никой :)

0
bsdemon avatar bsdemon 348 Точки

Тук изпускаме една много важна номинация:

Homeworks Master - аз съм за Tzvetan Ganchev (ZvetanIG) или Daniel Petrovaliev (petrovaliev95)
Едни от най-активните в писането на домащни и не малко хора преписват от тях.

Може и да сменим номинацията на "От чии домашни сте преписвали най-много" :)

4
Nexus avatar Nexus 119 Точки

Привет,

Не съм сигурен до колко темата е за новаци като мен просто защото все още не ми се е отдала възможност да се запозная с повечето от номинираните. 

До тук имах удоволствието да ми налеят акъл в главата Богомил и RoYal.  

Изгледах повечето видеа за подготвителния курс и мога да кажа, че се чувствам късметлия, че попаднах в курса воден от БогомилMaster Yoda Junior му приляга идеално! 

Жалко, че Наков не води повечко лекции. Няма друг като него. Начина му на предаване на информация е адски зарибяващ :) .

За Ванката (RoYal)само не разбирам защо хейтър ... :) Като имаш менние по въпрос и то е креативно - това не е хейт. Разбира се не съм прочел всичките му > 1800 поста. Мисля си, че неговия приз трябва да е нещо ... поучително :) ... 

0
taewu avatar taewu 23 Точки

няма ли отешителни награди frownfoot-in-mouth :)

0
Можем ли да използваме бисквитки?
Ние използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Можете да се съгласите с всички или част от тях.
Назад
Функционални
Използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Използваме „сесийни“ бисквитки, за да Ви идентифицираме временно. Те се пазят само по време на активната употреба на услугите ни. След излизане от приложението, затваряне на браузъра или мобилното устройство, данните се трият. Използваме бисквитки, за да предоставим опцията „Запомни Ме“, която Ви позволява да използвате нашите услуги без да предоставяте потребителско име и парола. Допълнително е възможно да използваме бисквитки за да съхраняваме различни малки настройки, като избор на езика, позиции на менюта и персонализирано съдържание. Използваме бисквитки и за измерване на маркетинговите ни усилия.
Рекламни
Използваме бисквитки, за да измерваме маркетинг ефективността ни, броене на посещения, както и за проследяването дали дадено електронно писмо е било отворено.