[Homework] C# Basics - "Математика за програмисти" - Problem {3} - Some Factorials
Здравейте,
надявах се да не се стига до писането на тази тема, но вече 4 ден не мога да попадна на достатъчно добро решение на въпросният проблем. Не съм сигурен че е добра идея да представя фактуриал-а на което и да е от числата защото самият резултат е прекалено голям. Може и проблема да е в мен и аз да не разбирам точно какво се иска от задачата, макар че от "Find 100!, 171! and 250! Give all digits." не знам какво точно друго би се очаквало. Както и да е, просто искам да уточня всичко и да не се излагам по какъвто и да било начин. Прегледах за отворена друга такава тема, но не намерих нищо, въпреки всичко простете ако има такава (:
Поздрави
Здрасти ! Колега в условието е посочено, че се иска да се дадат всички цифри. Аз лично пресметнах няколко по-малки факториали на ръка, а за конкретната задача използвах това ---->
http://www.calculatorsoup.com/calculators/discretemathematics/factorials.php
Поздрави :)
Не съм казал че го смятам за безмислено. Наистина според мен също идеята е като цяло да свикнем да ползваме Google.. Благодаря за вниманието и отделеното Ви време, явно наистина няма нещо като "най-добро" решение/представяне на отговор по проблема, също както според мен няма и "най-добър" калкулатор (;
Поздрави!
Здравей ,
колко е яко "Find n! Give all digits"... кратко просто и ясно. Но 10 човека могат да го разтълкуват по 20 начина и пак да се обединят в/у един накрая ако е най точен или бърз.
Сигурен ли си че самият калк е коректен и ако е да, има ли такъв с когото можеш със същата лекота да провериш 1307674367999- факториел ли е; и ако да, както в предната задача част ли е от Фибоначи поредицата. На пръв поглед може да е глупаво всяко търсене различно от условното, но аз изгледах няколко видео лекции и ми направи впечатление, че се опитват да ни разчупят стереотипа на мислене с числата най-вече ... и ако ти се стори глупаво ще ти цитирам по спомен един лектор: "Можеш ли да сметнеш с Пешо и Гошо числото 150?".
Примера няма нищо общо с конкретната тема, освен ... що ми е Пешо и Гошо да сметна 150.. ти луд ли си.. или имам си Гугъл шъ проверъ..
Колегата който е пуснал темата не пише че не може да намери отговора, а че не го кефи че трябва да copy/paste някво си число.
А и многоцифрените числа могат да се представят друг начин освен условния в момента, което ако си го срещнал и не си се замислил в момента, след седмица може и да ти свърши чудесна работа в друго домашно.
Всеки сам да преценя за него си колко да се задълбава в даден момент :). Успех!