Nested Loops- Lab. Задача 7- Cinema Tickets
Минавам и двата нулеви теста, а и си поиграх и тествах с няколко други инпута и все работи.
Добавих и възможност функцията да се справя правилно ако въведените купени билети надвишат капацитета.
И все пак в Judge всички освен нулевите тестове са ми грешни. 0/100. Не разбирам какво иска от мен.
Ето кода:
https://pastebin.com/VmkDd6KC
Не е супер красив, ама тестван обстойно и работи.
Ще съм благодарен ако хвърлите светлина върху дебрите на изискванията на Judge за тази задача.
Благодаря предварително.
Съгласен съм, че кодът ми не е красив, но определено работи. Не съм използвал вложен цикъл и затова е може би объркващ и дълъг.
Вашият работи в Judge, но сме да твърдя, че моят е по-обстоен, защото покрива и случая, когато за даден филм са зададени да речем 3 билета общо, а са купени (незнайно как, но това е безпредметно) повече от 3. С вашата функция изходът е бъгнат, а при мен дори това работи.
Даже за други инпути също се бъгва в VSC.Ето например пробвайте с този инпут:
"solve (["Movie1", "2", "kid", "kid", "End", "Movie2", "10", "kid", "student", "standard", "End", "Movie3", "5", "kid", "kid", "student", "End", "Movie4", "2", "kid", "kid", "Finish"])
В VSC се бъгва, изписва филм с име "End" и влиза в безкраен цикъл даже. Не разбирам защо Judge приема този код с 100% вярност?!
Интересно ми е защо в Judge и двата нулеви теста ми ги изписва верни, но нито един от следващите не са верни, особено при положение че съм тествал над 20 различни инпута и на всички работи правилно.
Малко е изнервящ тоя Judge....
@simonakis
Може условието да Ви обърква, но инпута, с който тествате е невалиден.
По условие, билети за един филм се продават, докато следните две условия изпълнени:
- има свободни места ( seatsUsed < seatsTotal )
- не е получена команда "End"
Кoгато свършат билетите, не се подава команда "End", а направо заглавие на следващ филм (или "Finish"):
solve (["Movie1", "2", "kid", "kid",
"End","Movie2", "10", "kid", "student", "standard", "End", "Movie3", "5", "kid", "kid", "student", "End", "Movie4", "2", "kid", "kid", "Finish"])Ето това е проблемът... Явно когато свършат билетите няма инпут "End"... Трябваше в примерните нулеви inputs да бяха дали пример точно с това.
Ся като оправя задачата така би трябвало да стане. Ако ли не- вдигам ръце. Поне фундаментално я разбирам :D