Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
petar.rusev avatar petar.rusev 1 Точки

Условия за правилно форматиране на изхода на кода за домашните

Здравейте,

Бих искал да попитам нужно ли е да спазваме стриктно условията за изход от домашните в курса C# Basics. Например за задача 15 от лекцията Introduction to programming, е казано да се отпечатат текущата възраст и тази след 10 години. Грешно ли би било, ако вместо просто 2 цифри (25,35), да отпечатаме (At the moment you are on 25 years, 1 month and 24 days. After 10 years you will be on 37 years one month and 24 days).

Благодаря ви предварително.

1
Programming Basics
luboslav1995 avatar luboslav1995 109 Точки

Мисля, че щом си си написал програмата да работи няма значение как точно изписваш какво се е получило.Важното е да програмираш и да пишеш кода правилно.

1
Samuil.Petrow avatar Samuil.Petrow 1549 Точки

Не, изход не е грешка в случая на домашните (на изпита ще се гледа символ по символ, така че тогава ще трябва както си е уречено), освен ако задачата не е специално за форматиране. :) 

Иначе начинът, по който се вкарват данните според мен трябва да бъде спазен. Пример: Ако е казано, че се подават числа с интервали м/у тях, това да бъде спазено.

1
beBoss avatar beBoss 507 Точки

Ами има задачи (в домашните), които нищо не ти е казано, кое и как, но има такива, в които ти искат да изкараш чилото 5 или думата блабла, и точно това се очаква от теб, не да си добавяш текст или прочие неща, които ги няма в условията. НО на изпита със сигурност ще ти пише, какъв е изхода и той трябва да е едно към едно. Тестовете това ще проверяват. С две думи правиш това, което имаш в задачите, без допълнителни печатения по конзолата, понеже ще ти дава винаги грешен отговор.

4