Софтуерно Инженерство
Loading...
+ Нов въпрос
georgy.nedyalkov avatar georgy.nedyalkov 106 Точки

LSA - Networking - "забележка" към лекциите

Започнах да гледам последната (до момента) лекция от курса LSA - Networking и съм малко разочарован... Неможе на курс/обучение, лектора да казва, вие това го знаете, вие онова сигурно го знаете и така на 2 на 3 да обяснява неща, които трябва доста подробно да се обясняват... Все пак не всичко записани в курса са напреднали... Пределно ми е ясно, че само с тези лекции няма никой да изелезе "готов системен администратор", но е много по-добре на лекциите да се влиза една идея повече в детайлите... Интересното е, че sto избирателно обяснява някой неща подробно, някой на 2 на 3... Мисълта ми е, че много по лесно ще се разбира материала, като се обяснява на лекция отколкото да се четат книги. Може и аз да съм сбъркан нещо и да ми се струва, но все още не съм почнал с бирите :D

Тагове:
6
Linux Курсове 23/02/2015 13:51:33
prosto.Sto avatar prosto.Sto Trainer 39 Точки
Best Answer

Здрасти Георги, благодаря за забележките, вероятно са си основателни. Лошо че съм те оставил разочарован. Но виж, на курса най-силно разчитаме на въпросите ви по-време на самите занятия. Т.е. продължил съм с на 2 - на 3, защото явно хората в залата и онлайн не са дали вид/глас , че нещо е останало неразбрано. Освен и хората в залата, LSA курса е единствен курс в СофтУни , който го излъчваме live и live отговаряме и на въпросите от хората онлайн. С други думи , заповядай в залата или онлайн по време на занятие и ще останеш по-доволен  :)

3
georgy.nedyalkov avatar georgy.nedyalkov 106 Точки

Проблем ми е, че ми е такова работното време, че немога да идвам на лекциите и немога да ги гледам на момента, а ги гледам на следващия ден т.е. няма как да задавам въпроси. Не ме разбирайте погрешно, курса като цяло ми харесва, но има нещa, които лично за мен са една идея по труднi т.е. трябва да се обясни 1 идея по-обширно. Така като гледам клиповете в залата идват хора, които са доста запознати с материята и за тях лекциите са едва ли не като преговор на материала, които вече знаят, но за мен лично не е така. Аз преди да почне курса нямах никаква представа какво е да си Системен Администратор и да работиш с Линукс... Просто почнах от нулата и някой път се затруднявам с разбирането на някой неща. Свалил съм си и няколко книги, но като за напълно начинаещ би било по-добре да науча колкото се може повече от лекциите LSA и след това вече да почна с книгите. :)

 

EDIT://

Ще използвам момента (понеже няма мн мн теми в раздела за LSA) да попитам специално hackman и sto да предложат полезни СПОРЕД ТЯХ четива за Linux. Аз лично имам свалени над 10 книги и незнам от коя да почна ... Като се има впредвид какъв материал се предава на лекциите ще препоръчате ли и няколко книги (без значение дали са на български или английски) за след курса?

 

Благодаря!

1
25/02/2015 11:47:53
hackman avatar hackman Trainer 73 Точки

Аз лично никога не съм учил от книга.

В 90% от случаите съм чел или документацията на софтуера или кода.

Книги имам много... но всичките ги използвам за пдсказки, не толкова за "от игла до конец" обяснение на даден пробелм.

Бих казал, че Linux Pocket Guide-а е едно от най-важните помагала, които можеш да си намериш и би бил незаменим помощник на начинаещият Linux Admin.

Ако те интересува нещо свързано с точно определена дистрибуция, потърси из книжките на O'Reilly и ще намериш нужното. Имам повечето и не мога да преценя коя книга би била по-правилната за начинаещи. Всичките показват горе-долу еднакви неща.

Ако те интересува системното програмиране... The Linux Programming Interface е огромна книга която е де факто библията за Linux, не напразно имам две копия на книгата.

1