[Homework] Advanced C# - Arrays, Lists, Stacks, Queues
Видях че някои колеги вече са решили задачите от домашното по C# Advanced ето и моите решения:
2.Sort Array of Numbers Using Selection Sort
Решението на задача 6 се съдържа в решението на задача 7, а моето решение е много сходно с това което са постнали, KatyaMarincheva, EBojilova има и друг вариант на GalyaGeorgieva така че няма смисъл и аз да ги поствам.Линк към техните решениея.
8.Work in progress. - Ще я кача когато я довърша.
10.Pythagorean Numbers - тук малко сам съм си създал затруднения, но решението работи.
П.С Не ме съдете за именуването на променливите това ми е най-болния проблем.
Нулевите тестове минават, но имаш няколко грешки. Можеш да си тестваш задачата тук.
Първата ти грешка е, че не четеш внимателно условието (There might be leading and/or trailing whitespace(s)).
Втората ти грешка е при принтирането на матрица, в случаите когато "блокчетата" съвпадат. В момента програмата работи само за n=2. Тоест винаги принтираш само 2 реда от матрицата. Ако n=4 програмата ти принтира първите 2 реда и спира. Трябва да си промениш цялата логика на създаване и принтиране на матрицата. Няма да ти развалям удоволствието и да ти кажа как става. Оставям те сама да помислиш как да я оправиш.
Поработих върху забележките и поправих кода (чистя whitespace и вече работи с повече от 2 реда), но въпреки това ми дава 75 / 100 точки, ще съм ти благодарна, ако ми подскажеш от къде се губят точки.
ТУК
Проблемът ти е в махането на празните символи. Методът Trim маха празни символи само в края и в началото. Тоест ако имаш вход ( 3 4 ), след като използваш trim резултатът е (3 4). Накракратко след това парсваш 3 в масива, пропускаш един празен символ, който се използва за сплит и при опит да парснеш следвашия символ(който в случая е празен) към int програмата гърми. Пробвай вместо trim да използваш StringSplitOptions.RemoveEmptyEntries.