Exercise - Abstract Classes - Tree
Здравейте,
докарах я до 40/100, но срещам трудности с итерирането в контейнера на shorcuts. Вадя резултат но не в същата последователност както при отговора.
Та, или нещо не го хващам при dynamic cast-a, или трябва да сортирам преди това, или друго.. и след като пробвах най-различни трансформации и подходи, тотално се оплетох и реших да пиша тук, все пак да мога да успея да я реша преди изпита (а пък и от нея зависи и Explorer задачата).
Също имам и някакъв вид повторение на кода, но не съм сигурен как точно да го избегна, а и така ми е по-четимо за мен. Ако я подкарам да дава правилни отговори, ще го помисля пак.
Файл:
TreeView.h
Благодаря предварително!
П.С. гледах някакви стари теми във форума, но не ми помогнаха
Здравейте, и аз имам подобен проблем със сортирането. Закоментираният код е опитът ми да направя тези сортировки на обектите във всяка директория при всяко извикване на рекурсията, подобно на кода, който сортира в main. При откоментиране дава следната грешка:
binary '=': no operator found which takes a left-hand operand of type 'const std::shared_ptr<_Ty>' (or there is no acceptable conversion)
Има ли начин да се оправи или да се сортира без библиотечната функция sort? Пробвах ръчно сортиране, но съвсем се оплетох в указатели, вектори и компилационни грешки.