[Homework] C# Basics - Introduction to programming - Problem{3} - Some Factorials - possible options
Здравейте. Търсих подобна тема, но не успях да я намеря. Ако се повтарям моля да бъда извинена.
Работя върху идея за решение на тази задача, но имам нужда от помощ, за да я разработя.
Според мен идеята на задачата не е да влезем в Гугъл и да напишем 100!, а да намерим оптимален алгоритъм за решаването й на база наученото до момента.
Вариант1: Имайки предвид, че написани в двуичен вид, числата ще придобият вид на нули и единици, то следователно ще умножаваме 100 числа само по 0 и само по 1. Тоест умножението ще се сведе до минумум, после ще обърнем обратно в десетичен вид и воала.
Вариант2: Да представим множителите като прости числа на степен, умножени по 2 на някаква степен. Идеята е, че всички числа, които не са сложни, или са кратни на 2, или на други прости числа. Така като гледам ще получим 50 прости числа на степени.
Не съм сигурна доколко тези два варианта звучат рационално, но ще съм ужасно благодарна, ако някой ми даде малко насоки как да ги доосъвършенствам :)
Благодаря предварително,
Деница