Софтуерно Инженерство
Loading...
+ Нов въпрос
nakov avatar nakov SoftUni Team Trainer 5296 Точки
Best Answer

Приятели, събрахме се, обсъдихме и решихме: за отворените курсове в СофтУни ще издаваме и връчваме сертификат на хартия (за който си е покрил критериите). Това ще се случва след приключване на всеки отворен курс и след издаване на електорнните PDF сертификати в системата.

Конкретно за SEO курса всички, които имат сертификат, ще получат покана за официално връчване след няколко дни. Който не може да присъства, ще може да си вземе сертификата от рецепция в удобно за него работно време.

За останалите курсове в СофтУни - ще правим официано дипломиране веднъж в годината + връчване на сертификати за професии (на хартия) през няколко месеца.

Наков

12
11/06/2015 10:56:40
v1ppers0nn avatar v1ppers0nn 234 Точки

Това е сертификата. Има си подпис долу в дясно :)

0
ninjaprog avatar ninjaprog 8 Точки

Да, и с 2 минути работа на Photoshop мога да си напиша оценка 7. Не е готино това и не мисля че така има някаква стойност...

Надявах се че Softuni е университет и ще получа официален сертификат от курса...

1
v1ppers0nn avatar v1ppers0nn 234 Точки

За сега е това... можеш да се свържиш с тях и да говориш :)

0
ninjaprog avatar ninjaprog 8 Точки

Да, мерси. Интересно ми е дали и други хора ще са на моето мнение, или само аз съм с претенции.

2
a.angelov avatar a.angelov 1317 Точки

Сертификатите имат линк за проверка на валидността им, който няма как ти да си измислиш. Защо мислиш, че сертификат на хартия с подпис и печат е по-валиден от този?

2
ninjaprog avatar ninjaprog 8 Точки

Независимо дали е по-валиден или не, смятам че съм си платил за този сертификат и ще отстоявам да ми се издаде. Доколкото си спомням курса е безплатен, заплаща се само сертификата.

Следователно съм си платил разпечатването :D

-1
Eyulvuk avatar Eyulvuk 1 Точки

Аз определено не съм съгласна с оценката...но...

0
kamenmitzev avatar kamenmitzev 1 Точки

"Обучението в курса е напълно безплатно. Единствено желаещите да се явят на изпит и да получат сертификат на Софтуерния университет, заплащат еднократна такса:" - точно за това платихме, за явяване на изпит.

 

А относно сертификата с печат - имам десетки сертификати от Microsoft и други и всички са само с подпис и дата, а цената понякога е в пъти повече :-) В сертификата от Софтуни има и линк за проверка.

 

Успех на всички и благодаря за курса!
Камен

0
nakov avatar nakov SoftUni Team Trainer 5296 Точки
Обсъждаме вътрешно този въпрос и ще ви пишем какво сне решили. Принципно ПДФ сертификатът се валидира по линка и QR кода в него.
3
ninjaprog avatar ninjaprog 8 Точки

Добре, ще очаквам вашето решение. Благодаря

0
Matrix avatar Matrix 1087 Точки

Сертификатите си имат линк към сайта на СофтУни, откъдето да се гледат  - правиш ги "публични" и добавяш линка към CV-то си. Как ще качиш твоята преправена версия на техните сървъри?

Това с хартията е безполезна бумащина. Дори и някой да иска да си има сертификата на хартия, просто отива в някоя Мания Принт и си го принтира на каквата хартия иска, даже ако иска и в рамка ще му го сложат... Да не говорим, че подпис и печат се фалшифицират и на хартия, това че някой ти е дал някаква хартийка нищо не доказва... А и изобщо сертификат на хартия при кандадитстване за работа не виждам каква полза може да има - като натиснеш бутона "Кандидатствай" на някакъв сайт за работа, същевременно по пощата ще пращаш и копие на сертификата ли? :D

0
11/06/2015 09:23:24
nikolay.paskulov avatar nikolay.paskulov 55 Точки

Като цяло концепцията ти за сертификатите в Софтуни е грешна. Идеята на цялото ти преживяване в Софтуни е да се научиш на това, което ти преподават.. дори бих казал, че оценките също не са до такава степен важни... нищо не ти пречи след слаба оценка да седнеш и да преговориш.. Хартията (PDF-а) е за да те допуснат до интервю, след това всичко е знания.

1
luboslav1995 avatar luboslav1995 109 Точки

Като цяло концепцията за сертификатите изобщо не е грешна. Не може да учиш нещо 2 години и накрая да нямаш нищо "черно на бяло", че си бил в този университет. Но те са просто за това, за да се знае, че си учил в СофтУни, че си имал добри оценки, за родителите ти, за себе си. Не мога да разбера тази истерия със сертификатите. На мен лично, когато съм бил на интервю за работа, никога, ама никога не са ме питали какви сертификати имам, къде уча и къде  съм завършил. Мисля, че ако местата, на които кандидатствате ви искат прословутите сертификати, няма да е някоя голяма и добра компания.

Поздрави,

Любослав

1
Matrix avatar Matrix 1087 Точки

Дали има смисъл от сертификатите/дипломите? Дали има смисъл от тях, когато човек иска да стигне до интервю? Всичко е според "зависи"... Ако има изключително добро портфолио, на когото са му нужни и сертификати? Ако пък има знания, няма опит и свестно портфолио, и се чуди защо не стига до интервю - може би не е зле да включи и сертификатите си към CV-то, със сигурност само биха му били от полза, отколкото във вреда... Даже бих казал от голяма полза!

В сериозните компании имат HR отдели. Не говорим аз гаражните фирмички от 5-10 човека, а за големи фирми, компании... В HR отделите работят едни хора, чиято задача е да селектират кадрите преди изобщо да ги привикат на интервю. Тези хора са обучавани да гледат някакъв набор от  критерии, които кандидатът трябва да притежава, ако иска да стигне до първо интервю... та вече евентуално изобщо след това да стигне и до среща с Тийм лидера на отдела, който вече да му проведе същинското интервю "като за програмисти" и да прецени какво изобщо е научил и знае...

Един от тези критерий, който HR-те първоначално гледат е завършено образование. Не започнато, не оставено до средата...а завършено, което съответно се удостоверява със съответния дукомент (т.нар. диплома)! Т.е. предполагам, че по този начин съдят за кандидата доколко може да свърши някаква работа от начолото да края й, до колко е последователен, постоянен, усърден, отговорен... Така че да не се изненадва някой, ако кандидатстват с Пешо едновременно за една позиция, с който Пешо сте уж кажи-речи на еднакви начала и като зания и като проекти в портфолиото...Пък накрая HR отделът извика само Пешо на интервю...  Няма какво да се чудим, ако Пешо си е приложил към портфолиото и диплома и една камара сертификати от изкарани курсове... Тия неща се гледат и се ценят, особено от сериозните фирми... Не навсякъде ще ви ги поискат, даже никой няма да ви ги поиска и да каже "я дай тука да ти видя сега сертификатите"...Но когато хората обръщат внимание на тези неща и ги ценят - по-добре гледайте да ги имате, отколкото да ги нямате, за да не се чудите защо така или онака не ме викнаха... Иначе тя самата диплома и сертификатите, работата няма да ви я свършит с магическа пръчица - знанията са си знания, това вече е отделна тема...

2
11/06/2015 11:25:26
vilip avatar vilip 36 Точки

Здравейте,

тъй като си изтеглих PDF сертификата в деня, в който ги заредихте в профилите, а днес отворих отново линка и ми направи впечатление, че сега варианта, който се зарежда, е променен -  има разлика в някое и друго название на лекция и часовете за On-page оптимизацията са намалени с 2 (а ние имахме 2  лекции по тази тема), дали това е окончателния вариант на сертификата?

1
14/06/2015 21:00:05
vivian avatar vivian 72 Точки

Аз пък имам 5,59 като оценка и нямам pdf сертификат. При каква оценка се получават сертификати, т.е. си преминал успешно курса?

1
v1ppers0nn avatar v1ppers0nn 234 Точки

До сега е било над 5.00. Трябва да имаш, свържи се с екипа за да ти го направят.

1