Цикли - да си помогнем взаимно, как да ги разбереме от различни гледни точки.
Здравейте,
начинаещ съм в тази сфера и не съм срещал грандиозни трудности както при циклите. Много са ми трудни гледах най - различни материали, играх си с конзолата, дебъгъра и какво ли не. Мога да ги назубря, но не ми е това идеята. Искам да схвана логиката, процеса и като си задам въпроса "защо" трябва да имам максимално коректен отговор. За това се обърщам към по опитните за обяснение от тяхната гледна точка и начинаещите, които имат подобно затруднение да споделят от къде черпят информация и какво не им е ясно .
P.S. понеже търсих във форума подобна тема, ако трябва нещо да се коригира ще го направя.
Така е много разбираема. Имаш ли някакви подобни диаграми, които имат int.Parse? и моита логика е, че ако имаме for(int i = 0; i < n; i++) int i е числото от което почва броенето, n e ограничението или въведеното число от потребитела, а i++ e, че след всяко превъртане се увеличава с +1. Не мога да разбера случая, в който имаме int.Parse в цикъла и извън него.
Линкът към диаграмата ти вече не е активен. Извинявай , но би ли го постнал пак ? Усилено търся информация и бих искала да погледна и тази диаграма . Благодаря ти :) !
Не знам, коя точно е била схемата, но Google даде добри предположения :)