Софтуерно Инженерство
Loading...
+ Нов въпрос
hpenev avatar hpenev 0 Точки

Fix The Auto-Generated Code

Здравейте, имам въпрос относто оправянето на автоматично генерирания код, след като се създаде нов проект.

using System;
using System.Collections.Generic;
using System.Linq;
using System.Text;
using System.Threading.Tasks;

namespace ConsoleApplication1
{
    class Program
    {
        static void Main(string[] args)
        {
        }
    }
}

Защо е толкова важно да оправим автоматично генерираният код? На мен лично ми е много досадно това и търся разумно обяснение защо трябва да го правя.

 

и вторият въпрос: Ако наистина трябва да се прави всеки път, има ли някакъв начин да кажем на Studio-то да ни генерира кода към който се стремим? а именно:

using System;

namespace ConsoleApplication1
{
    class Program
    {
        static void Main()
        {
        }
    }
}

 

0
Основи на програмирането 07/09/2015 13:21:08
Filkolev avatar Filkolev 4428 Точки
Best Answer

Относно файловите темплейти има инфо в нета, зависи от версията на VS къде да се търсят. Направих го за нови класове и интерфейси, инфо ТУК. При създаване на нов проект все още не съм оправил нещата, но мисля да пробвам ТОВА.

YAGNI - You Ain't Gonna Need It. По-добре да се махнат всички директиви и да се добавят такива само когато е нужно. С инструменти като Resharper това не отнема никакво усилие. И все пак зачистването на using-ите след като се приключи работа по проекта е добра идея независимо дали са били махнати още в началото; редовно се случва при грешен autocomplete да се вкара някой излишен using.

Едит: Това с експортването през уизарда работи (статийката от MSDN, към която сложих линк). Просто при създаване на нов проект вместо Console Application се избира къстъм темплейта, аз си го кръстих Console Application Clean.

4
07/09/2015 15:54:53
tilchev92 avatar tilchev92 Trainer 128 Точки

Много добър въпрос. Аз искам да кажа специално за using-ите, че не е много добра идея да се махат още в началото, тъй като някой от тях може да потрябват и няма смисъл първо да се махат и после пак да се слагат. Най-добре след като окончателно си си приключил с кода, да цъкнеш в контекстното меню "Organise Usings" >> "Remove Unused Usings". А за останалото, чакаме отговор от някой по-напред с Visual Studio.

EDIT:

Впрочем ако искаме максимално "съкращение", може да се махне и namespace-a

using System;
class Program
{
    static void Main()
    {
    }
}

 

1
07/09/2015 14:21:36
Samuil.Petrow avatar Samuil.Petrow 1551 Точки

Не е добре да се премахва самия namespace, сега не ви трябва да стои, но по-натам може да ви изиграе лоша шега липсата му.

1
tilchev92 avatar tilchev92 Trainer 128 Точки

Знам, просто казвам, че може (Наков май го показа във Варна) :D . Като цяло не ми хареса, това че на някой от лекциите в бейсикса казват "ей т'ва не ти трябва - махай го". При положение, че болшинството от хората там не знаят за какво служат тези неща които махат и какво са изобщо.

2
07/09/2015 14:51:17
hpenev avatar hpenev 0 Точки

Точно това ме притеснява и мен.

0
Samuil.Petrow avatar Samuil.Petrow 1551 Точки

Няма смисъл да ги държиш при положение, че не ги ползваш. А обективна причина е, че спада бързодействието на компилацията и на autocomplete/intelisense. Съвсем малко, но при 10000 файла с по 5 неизползвани using-a може и да се усети повече :)

1
hpenev avatar hpenev 0 Точки

Предположих че е нещо свързано с бързодействието, но при положение че се сме entry level и правим простички програмки, нужно ли е да го оправяме? Ако не го правим, счита ли се за недостатък при оценяване на домашни и на изпит ?

0
RoYaL avatar RoYaL SoftUni Team Trainer 6883 Точки

Дали се счита за недостатък при домашни ще прецени този, който те проверява, тъй като там оценката е субективна. Лошото е, че е малко като вица със заека - Зайо, що си със шапка, а сега що си без шапка ... :))

За изпита никой няма да ти гледа кода.

 

1
tilchev92 avatar tilchev92 Trainer 128 Точки

Ето малко тестове на една елементарна задача (от първите.. незнам дали не трябваше по-голяма да хвана :D )

Май джъджа не е много удачен за такива тестове, защото има и други фактори.

0
07/09/2015 14:57:07