Впечатления от първи изпит
Здравейте, колеги, бихте ли споделили впечатленията си от първия изпит?
Здравейте, колеги, бихте ли споделили впечатленията си от първия изпит?
Колеги, само да напомня, че е забранено изнансянето на информация относно задачите, до 14/04/2013 в 23:00. Всеки, който бъде хванат да изнася информация ще бъде дисквалифициран.
Колеги и аз се обръщам към тези които бяха и ще бъдат на днешния изпит ,особено начинаещите - как Ви се стори изпита , беше ли много труден (естествено без да се издават задачи или решения) ,достатъчно ли беше времето и също така стабилна ли беше интернет връзката ? Ще се радвам ако някой отговори :))
Поздрави и Успех !
Според моето скромно мнение, изпитът беше по-лесен сравнение с примерните изпити за подготовка, които са от академията на Телерик. Ако можете да се справите с тях, този няма да ви бъде проблем. Ако пък леко се затруднявате на някой от тези примерни изпити, вероятно ще успеете да решите задачите от изпита на СофтУни ; )
Edit: При това има 18 човека с пълен брой точки, което вероятно потвърждава донякъде казаното.
Еееее трябваше да има поне една много трудна за да може да се прави разликата между всички !
Един въпрос ме гложди. Един път ли може да изпратим решение към judge системата или както на тренировките, докато не получим 100 точки ?
Можеш на всеки 1-2 мин (зависи от настройката която са сложили) докато ти скимне !
Доколкото си спомням казаха на всеки 3мин.
Джъжа, помни последния събмит или най-добрия събмит, който е донесъл най-много точки?
Този с най-много точки!
Браво на всички с 500 точки, почваме вечерната група, дано да се похвалим и сега с толкова шампиони.
Успех!
По-интересно е как ще се пресеят стипендиантите при толкова много хора с пълен брой точки, изглежда домашните и форумът ще си окажат влияние...
Ще видим! Дано няма голяма разлика в трудността на задачите !
Това с домашните е интересен казус. Тези, които не са били на подготвителното ниво в каква позиция са?
Както и предполагах, дали са доста лесни задачи, за да може възможно повече хора да влязат.
Така като гледам резултатите ще трябва точно 500 точки за стипендия, което ако си онлайн е много по-лесно постижимо.
Да, но за онлайн няма стипендии ;)
Има впредвид тези, които на подготвителния курс са онлайн - за тях изпита е 100% от оценката. И те могат да се преместят присъствено за семестъра.
Колеги, не си правете някакви прибързани заключения от само един изпит... Има още много изпити докрая, изобщо сме много далеч от каквато и да било обща картинка на общия среден резултат от всички изпити...
Мойте наблюдения над такива изпити са, че обикновено по-лесните задачи се падат на първите групи, а по-завъртяните на по-крайните дати, тъй като те са разполагали с повече време за подготовка...
Така че не се кахърете с прибързани заключения, много хора има още да се яват докрая....
"Мойте наблюдения над такива изпити са, че обикновено по-лесните задачи се падат на първите групи, а по-завъртяните на по-крайните дати, тъй като те са разполагали с повече време за подготовка... "
Доста несправедливо ако наистина е така!
Като се замислиш, не е чак толкова несправедливо, тъй като едните имат повече време за подготовка от други....
Освен това, всичко е много, много субективно... За едни хора, това което се води "трудно", може да се окаже "лесно" и обратното.... На мен например задачата с печатането на Килимите ми се струва егати тегавинята, за други пък може да е егати лесното... Например и принтирането на Телеришкото лого всички се оплакват от него като тегаво, на мен пък ми беше лесно, може би просто извадих късмета от раз да се сетя за правината логика и зависимост...
Така че "лесни" и "трудни" задачи са и доста субективно понятие... Не ги мислете тези неща сега, събирайте си акъла за изпита..!!!!!! Накрая като минат всички задачи, тогава ще се коментира кое е лесно и кое не ..