Loading...

Във форума е въведено ограничение, което позволява на потребителите единствено да разглеждат публикуваните въпроси.

Tr00peR avatar Tr00peR 566 Точки

Така, да изкажа и аз впечатление. Бях в петък сутрин на изпит. 500 точки за 2 часа и половина без много зор. Относно трудността на задачите - от 1 до 4та си бяха както в Телерик.

 

Абсолютно начинаещ съм, преди февруари нито бях чувал за Наков, нито за Телерик, нито някога съм се занимавал с програмиране, а в училище бях и доста зле по математика :D Работя на пълен работен ден, освен това съм студент в УНСС и ходя от време на време на упражнения. Подготовката за изпита ми беше само тази седмица, защото си взех отпуск специално за това и изреших всички задачи давани в телерик.

 

Горния абзац е насочен главно към колегите, които гледам че твърдят как времето било малко, как само напреднали програмисти решават всички задачи, как взетия материал не стигал и тн.

На тях искам да кажа - има ли желание, има и начин! И дори някой да не успее сега, да не се отказва, а да се мотивира на макс за следващия прием! Стига разбира се това наистина да му носи удовоствие :)

 

 

10
Fleshian avatar Fleshian 379 Точки

Потвърждавам казанато,от  колегата който стоше пред мен(видях ти nickname в judje-а). Чесно казано като те видхя да си тръгваш си помислех ехе този явно е доста напреднал, но ето че когато човек положи достатъчно усилия нито времето ,нито трудноста на задачите са оправдание за неуспеха, всичко зависи от това до колко е мотививиран и колко усилия ще положи някой за да успее. Аз също изкарах 500 точки но тей къто зациклях на 2-3 места (дори на първа задача :D) в крайна  сметка успях да си реша всичко, аз също съм решавал всички задачи от Телерик, 90% от тях съм решавал по 2 пъти, някой и по 3 пъти.
Много ми харесва цитата By failing to prepare, you are preparing to fail." 


8
XmUrF avatar XmUrF 363 Точки

Всъщност ако успеваемостта се запази със същите темпове както до момента, резултатите от този изпит ще са сравними с тези в Телерик. Не съм 100% сигурен кога и къде, но ми се върти някакъв спомен из главата, че на едно от видеата лекторът каза, че по принцип около 100-120 човека средно решават и 5-те задачи на изпита в Телерик. И тук вървят натам нещата.

 

Аз лично не смятам, че 5-та задача е по-лесна от тези в Телерик. Е, не че няма по-трудни там, ама както има по-трудни, така има и по-лесни. Ми побитови операции, местиш наляво надясно, обръщаш, нулираш, сетваш. То си е едно и също винаги. Аз както можех да изкарам 500 точки, така можех да си остана и с 300. Лесни лесни задачите, ама като запецнеш на някой момент и така до края. Като се сетиш каква е врътката и после си викаш еее, то колко лесно било. Ама като не се сетиш и си 100 точки назад от лесната задача :). Ето на @Tr00peR му се е видяла 5-тата по-лесна от тези в Телерик. На мен пък 4-тата ми се видя по-трудна от тези в Телерик. Там обикновено тези задачи ги решавам, тук не успях(то те там тези всъщност са под номер 3, тъй като 4-тата е с рисуване).

1
Samuil.Petrow avatar Samuil.Petrow 1550 Точки
Средно за изпита: 262 точки - > Това са данните от последния C#1 в Telerik Academy Средно за изпита в SoftUni до момента: ~300 точки. В крайна сметка разликата не е чак толкова голяма, но според мен със сигурност трябваше по-трудна 5та.
0
Matrix avatar Matrix 1092 Точки

Може пък още по-трудната 5-та трейнърите да са решили да я запазят за днес или понеделник :D

1
anilak avatar anilak 28 Точки

Задачите са категорично по-лесни от тези в Телерик (на моята група пета задача решението беше на два реда, останалото беше четене на входа и форматиране на изхода), но това няма значение, защото това е входящ изпит. Важното е какво ще е нивото след завършване на СофтУни, а не преди това.

2
Aluin avatar Aluin 76 Точки

Гледам снимки във фейсбук от днешния изпит и така са се нагъчкали милите един до друг :D Много задушевно е било! Направо могат да си гледат в мониторите без проблем.

0
dentia avatar dentia 362 Точки

За сметка на това, поне при мен, нетът беше стабилен.

3
kiko144 avatar kiko144 795 Точки

Задачите трудни ли бяха ? Как се справи ? 

0
dentia avatar dentia 362 Точки

Тук-таме се препънах. Резултата ми можеш да видиш в класирането.

1
XmUrF avatar XmUrF 363 Точки

Тъй като много хора твърдят, че 5-та задача е лесна, реших да помисля над някакво други решение над моята. Еми да, признавам, наистина има доста лесен начин за решаване на 5-та задача, това за изпита от 11-ти сутринта. Само че аз по време на изпита не се сетих за него и се забих супер здраво в някакви сложни схеми. Така е, ако човек е запознат добре с двоичната бройна система и е наясно кое как и защо, лесно се получават нещата.

Сега малко ме е яд, че загубих толкова много време над тая задача, вместо да се бях мъчил над 4-та. 

Но пък примерно we all love bits (побитова задача от Телерик) също не беше трудна.

0
HPetrov avatar HPetrov 822 Точки

Само, че We All Love Bits на оригиналния изпит в Телерик не е била 5-та задача ами 3-та ако не се лъжа ;)

0
XmUrF avatar XmUrF 363 Точки

Възможно е, мислех, че е 5-та, защото we all love bits в judge системата е дадена като пример за 5-та задача. Явно наистина нашите 5-ти задачи са по-лесни.

П.П. Проверих, 4-та е била.
0
Petyokamenov avatar Petyokamenov 3 Точки

Някой да е сметнал средния резултат от всички изпити до момента.
Да видим как вървят нещата :)

0
Gerry.M avatar Gerry.M 17 Точки
Абе не знам за 5та ама като гледам резултатите, хората масово не могат да решат 4та задача. Явно това е най-трудната.:)
1
rosenrusev avatar rosenrusev 175 Точки

Премина и моя изпит. Организацията беше добра. Нета се оказа проблем в един момент. Аз избрах да седна на стационарен компютър и не сгреших. Имаше си всичко. Задачите си бяха задачи, сложни за едни, лесни за други. Когато имах въпрос насреща своевренно имаше отговори от Наков и асистентите. Доволен съм, макар, че не постигнах целта си. Бях спокоен от началото до края. Атмосферата при пълна зала си беше задушевна :) Каквото и да стане няма да спра до тук с подготовката си, в най-лошия случай ще се явя пак. Важно е какво искам, а то е същото като всеки един тук, напред и нагоре. Успех на всички на последната дата.

16
Valleri avatar Valleri 304 Точки

За мен първия изпит мина отлично :Р Организацията беше добра и се чувствах сякаш си решавам от вкъщи, и Наков е печен тип : ))) 
Относно трудността...при мен се наблюдава пълна преквалификация - от икономика (туризъм) към ИТ. За 1 месец решаване на проблеми, изградих някаква логика, но явно не достатъчно за да реша и 5-тата задача :–) Трудността с е като на всеки друг изпит от телерик, а дали ще съобразиш на момента....не се знае :)) Като начинаещ в сферата забелязах че ми липсва и издръжливост да съм фокусиран до края. 
Задължително трябва да му се даде шанс, съмнението е лош навик. 412/500 Доволен!

3
Matrix avatar Matrix 1092 Точки

Леле явно тази вечер е била извадена тежката артилерия при задачите :D

Много невзети 100 точки при първата задача, бая подводни камъни е имало...

9
Yulia avatar Yulia 1346 Точки

Аз бях на изпит в събота сутринта. И съм много разочарована от представянето си. Всичко потръгна добре (като изключим това, че близо час се борих с интернета, защото дори и с кабел пишеше LIMITED). Реших си първите три задачи сравнително бързо, а първата даже и красиво, но така и не разбрах къде може да ми е грешката на втора, защото ми даваше само 75/100. Забавих се на задачката с рисуването, защото я подцених :D И веднага я написах по собствени формули, по които минаваха примерните фигурки, но другите - не, хаха. И след половин час проба-грешка се сетих да прочета условието, защото се оказа, че там... ги пише. :D Май още тогава блокирах, защото после, следващите 4 часа и нещо - аз не успях да реша другите задачи. Явно наистина не е достатъчно човек да може сам да си напише домашните, а може би просто ми липсва нужното алгоритмично мислене. С кода нямах никакви проблеми - каквото ми хрумнеше, го писах на момента без да търся къде, какво и как. Ако ми хрумнеше, че ми трябва StringBuilder, си го писах. Ако ми трябваха операции с List<> и методи - да. Това ми беше лесно. Настроих си програмата да ми чете входните данни от текстов файл, което ме улесняваше допълнително. И точно това ми пречеше - писах всичко, което ми хрумне без да помисля какво наистина ми трябва и какъв ще е резултата. Единствено побитовите операции не можах да обикна и се опитах да реша 5-та задача със string-ове, като се вкарах в задънена улица на косъм и половина от работещо решение. 4-та задача още щом я видях, мозъкът ми каза: "Няма. Няма да я мисля" :D Задачата беше просто отвратителна. А и по-принцип повече от 3-4 вложени цикъла главата ми не може да побере и разбере... Започнах да я решавам, но видях, че няма да успея. Ядосах се и излязох на терасата на чист въздух. Изслушах цялата July Morning, звучаща от кафето laughing После атакувах пак 2-ра с много нови тестове, но всичките ми работеха. И до последната минута мъчих 5-та задача - да ми минат поне няколко теста. Но само първият пример от условието успях да докарам верен.

Веднъж Наков беше казал: "Има два типа програмисти. Едните могат да пишат код, но не могат да измислят решението, другите могат да измислят решението, но не могат да напишат кода".

Е, явно съм от първите. Успех на тези от вас, на които им предстои още изпита. Мислете повече, пишете по-малко.
А дали ще се засечем на лекции присъствено от май месец - вече се съмнявам дали ще ми стигнат точките...

9
Samuil.Petrow avatar Samuil.Petrow 1550 Точки

Няма смисъл да увисваш нос от сега. Като ти гледам резултата си точно на средния, така че имаш голям шанс и да си сред присъствените дори още на първо класиране. Това е просто един изпит, понякога просто задачите са такива, че не са близко до мозъка на един, но пък друг може да ги реши от раз, но това не значи, че вторият е по-добър. Също така тези задачи са алгоритмични, въобще не показват дали на технологии и един ден на работа в production няма да си добра програмистка. ;)

3
iliev72 avatar iliev72 147 Точки

И Наков го е казвал , но аз съм го чул от моите преподаватели много преди него.

Правилно разбрано условие е 50% решена задача wink Да ти е за урок - чети внимателно условията smile

Нищо фатално не се е случило wink

4
Gerry.M avatar Gerry.M 17 Точки

Не се притеснявай. Според мен просто си била притеснена и за това така си блокирала както казваш. Дано да ти стигнат точките, а честно казано смятам че ще е така :) Пожелавам ти успех!

2
verito898 avatar verito898 265 Точки

И аз да се включа - също бях на изпит събота сутринта . Не можах да се справя със задачите ,ноо и знаех ,че натам отиват нещата тъй като нямах време да взема последните най - важни теми включително и упражнения  ..Имах идея как да направя 1ва и 2ра задача , но не знаех просто как да го напиша  .Абе като цяло си бяха трудни задачите , поне за мен .Така като гледам и резултатите  за този ден не са много добри ,но нали пък от грешките се учим .Септември или когато е там следващия изпит нападам с пълна сила :)))

Успех на всички в понеделник !

10
Можем ли да използваме бисквитки?
Ние използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Можете да се съгласите с всички или част от тях.
Назад
Функционални
Използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Използваме „сесийни“ бисквитки, за да Ви идентифицираме временно. Те се пазят само по време на активната употреба на услугите ни. След излизане от приложението, затваряне на браузъра или мобилното устройство, данните се трият. Използваме бисквитки, за да предоставим опцията „Запомни Ме“, която Ви позволява да използвате нашите услуги без да предоставяте потребителско име и парола. Допълнително е възможно да използваме бисквитки за да съхраняваме различни малки настройки, като избор на езика, позиции на менюта и персонализирано съдържание. Използваме бисквитки и за измерване на маркетинговите ни усилия.
Рекламни
Използваме бисквитки, за да измерваме маркетинг ефективността ни, броене на посещения, както и за проследяването дали дадено електронно писмо е било отворено.