Loading...

Във форума е въведено ограничение, което позволява на потребителите единствено да разглеждат публикуваните въпроси.

Fleshian avatar Fleshian 379 Точки

Направих едно малко изчисление на средния резултата до момента. 
Общ брой събрани точки :    36 528
Учстници до момента:             114
Среден резултат:                         320.42
Така като гледам, прага за влизане ще е поне 300 точки.

3
Matrix avatar Matrix 1092 Точки

"Прага за влизане ще е поне 300 точки"... но той е такъв към настоящия момент!

Минали са едва 2 изпита от общо 8, тапърва има да се решават още задачи, кой знае какво са приготвили Наков и компания нататък.... Минали са едва 100-тина души днес, тапърва ще се явяват хора, особено според последното инфо, последните два дена са пълни на фул макс - демек там ще се изсипят едно 750-800 души.............. Твърде рано е за какввито и да било сметки към момента...

0
cefothe avatar cefothe 16 Точки

Здравей колега, задачите не са много трудни стига да разбираш повечко английски, за да може да си преведеш условията вярно. Давам пример с мен, не направих много щото не успях да си преведа 2 от задачите и незарбрах какво трябва да направя в тях.
Успех на всички!!!

0
IvanStoyanov avatar IvanStoyanov 68 Точки

Не успях да се справя, но това няма да ме откаже. Никога не съм се занимавал с тоя вид програмиране и няма как за 1 месец да го науча, за да реша задачите. Лесни са ви, защото повечето се занимавате от дълго време (даже някои работите, други завършили в Телерик и тн). Та 2 задачи не можах да ги разбера какво трябва да се направи. Както и да е. Просто нивото не е изравнено за начинаещи. Всичко съм си учил и домашни съм писал, и на лекции идвах всяка седмица. Успех :) На другият изпит ще се видим.

26
GoShow avatar GoShow 595 Точки

Много си прав!И аз не успях на първите си 2 изпита в Телерик.Истината е,че преди този реших всички възможни задачи, от всички минали изпити сам!Това е начина и сега и за напред.И за малко да не реша една от 5-те днес.Не се отказвай, всичко е въпрос на време и практика.Наистина е трудно за 1 месец да се бориш с хора, които се занимават по-отдавна.Успех нататък и не спирай да кодонабиваш! :)

9
Aluin avatar Aluin 76 Точки

Да не се отказвай!! А си толкова млад ехее.. При мен случая е подобен на GoShow .. за първи път отворих visual studio октомври-ноевмри месец за есенната академия на Телерик и на първия си изпит там изкарах 190 точки.. а втория по C# 2 даже не го й минах, под 100 точки.. Но се амбицирах да ги науча нещата, дори и да не стана ми стане професия..  Като цяло вчерашния изпит ми е втория по този материал и доста съм дръпнала, но все пак не успях да направя 500.. Доволна съм въпреки всичко де, понеже знам как да реша 5та и 4та задача въпреки всичко, вчера след изпита като си починах и бързо ми светна къде грешах.. нищо че не успях да го направя на място, никога не ми е вървяло с оценките.. Както и да е!

 

2
borispavlov avatar borispavlov 45 Точки

Да, и аз съм като теб, с разликата, че никак не съм млад ;) Доста интересни неща научихме през подготвителния курс и само липсата на достатъчно време за подготовка ни попречи за решенията на повече задачи. Преминаваме в статус "Наблюдател", като добрата новина е ,че започват интересни лекции и за приетите студенти, и за наблюдателите :) 

Успех на всички !

3
charlike avatar charlike 114 Точки

Абе доста добре си бяха задачите. Лесни, само че това типизиране ме убива предвид идването ми от езици като PHP (4 години) и Javascript (7 месеца засилено)  и nodejs 2 месеца.

Лесни, лесни.. ама за мен и за нас, които имаме поне някакво мислене, логика и опит. За чиста нула абсурд да се решат и се съгласявам с недоволните хора.

10
vvulevv avatar vvulevv 51 Точки

А мога ли да ви попитам от къде знаете по колко човека са се явили на някой изпит и какви са резултатите? Къде я гледате тая статистика?

Edit: Видях, че в judge системата на softuni пише колко човека са се явили, а резултатите от къде? :D

0
Samuil.Petrow avatar Samuil.Petrow 1550 Точки

След C# Basics Exam 11 April 2014 Morning ситуацията е нещо от сорта на:

Кандидати с пълен брой точки: 56 души (24% от всички) 

Явили се до момента: ~226 души

Среден резултат: ~297 точки

 

~ Идва от това, че има тестови и трейнърски акаунти в системата (данните са без тях)

2
nikolay.dimov83 avatar nikolay.dimov83 143 Точки

Вече се понатрупа статистика - вероятно около 25% ще е rate-а на хората с пълни точки (може малко да понамалее). Ако са записани 1400 човека, излиза, че за присъствено ще приемат само хора на full точки (ако не бъркам, че ще приемат около 300 души)

0
Samuil.Petrow avatar Samuil.Petrow 1550 Точки

Много зависи колко от тези с 500 ще искат да се запишат присъствено. Чакаме да минат и другите изпити и да се пусне класирането, до тогава си обновяваме малко по малко цифричките :D, но силно се съмнявам да се сложи чак толкова висока летва. Наков беше казал, че ако резултатите са много високи ще бъдат приети повече хора

0
nikolay.dimov83 avatar nikolay.dimov83 143 Точки
Аз се замислям дали да не мина on-line - от гледна точка на учене, ако си мотивиран няма никаква разлика - така или иначе над 95% от това, което се научава е решавайки сам. Единственото гадно нещо е, че губиш възможността за нови контакти, което си е едно от най-яките неща в студентсвото :).
1
XmUrF avatar XmUrF 363 Точки

Значи момчета и момичета, аз бях днес сутринта. Естествено няма как да сравнявам задачите от днес с тези от вчера, ама да ви кажа не ми се сториха особено лесни.

 

Не бих казал, че са кой знае и колко трудни задачите (1до 3не ме затрудниха), но примерно на 5-та имаше нещо, което така и не разбрах защо не ми се получаваше и трябваше да мисля заобиколни начини да го преодолея тоя проблем, за да ми се получи. Тук сигурно загубих 3 часа от времето.

 

Четвърта до момента все още нямам ясна идея как се решава. Сещам се мъгляво за някакви варианти, но не смятам, че бих могъл да ги реализирам лесно. Това ми беше проблемът и всъщност от това се притеснявах да не ми се падне такава задача, на която едва ли не да нямам никаква идея как да процедирам. От задачите, които решавах от Телерик чат пат така имаше задачи, които просто забивах. Е, днес сутринта 4-та за мен беше точно такава.

 

Не знам за другите може и да е била лесна, това е моето мнение. Като за първи изпит съм доволен. Много се радвам, че все пак успях да реша 5-та. Ако и нея не я бях решил вече щях да се ядосвам, а по едно време реших, че няма да успея.

2
Yordan.Bonev avatar Yordan.Bonev 32 Точки

Така, аз бях тази сутрин 11.04.2014 година, лично за мен, или задачите бяха лесни, или пък може би и аз да знам доста вече, не знам. Равносметката ми е, че ми бяха нужни 6 submit-a, за да изкарам 500/500, общо взето само на една от задачите от 2-рия път си взех 100-те точки. Успех на всички, които тепърва ще се явяват :)

0
Yordan.Bonev avatar Yordan.Bonev 32 Точки

Ей ама аман братче... когато някой ми слага минус за без нищо, поне да си напише обосновката ;)

1
ivaylo.yanchev.5 avatar ivaylo.yanchev.5 80 Точки

За мен задачите бяха леки - нямаше да се мислят кой знае какви алгоритми, just coding. :)

Фактът, че не бях ползвал judge-а ми изигра малко лоша шега. Оказва се, че ако ти липсват 20-30% от точките на задачата, обикновено алгоритъмът ти е верен, но някъде или се препълват променливите или нещо гърми инкогнито. Това ми е забележката.

1
Yordan.Bonev avatar Yordan.Bonev 32 Точки

Махни си обясненията за задачите, забранено е да се коментира докато не минат всички изпити ;)

2
ivaylo.yanchev.5 avatar ivaylo.yanchev.5 80 Точки
Не знаех. Коригирано е. :)
1
ViValDam avatar ViValDam 15 Точки

И аз още не съм го пробвала този Джаджа smilesmile и даже не знам с какво да го пробвам - някой да пусне моля задачи които вървят на Джадж ,че ми даваха преди , ама не мога да ги намеря из форума - тази вечер съм си я оставила за пробване на Джадж

1
Ivaylo.Il avatar Ivaylo.Il 226 Точки

Оставам с впечатление, че 90% от хоратас 500 са хора с опит, които се занимават с програмиране и най-вероятно и това работят. Жалко, че не можем да дадем извадка за хора напълно начинаещи достигнали до 500. 

Почвам да се съмнявам, че хора като мен, които до преди 1 месец не бяха чували за С# ще успеят да влязат присъствено. Аз лично не се затруднявам на 1те 3 задачи но 4 и 5 ги мъча по 1 ден и пак не мога да ги докарам до 100 точки всяка.(поне за сега). Таргета ми е към 400 и след събота и неделя (пика на явяващи се ) се надявам нивото да падне малко. Така както е тръгнало едва ли ще има начинаещи на 1вия курс присъствено. 

Забелязвам, че хора от телерик се записват в СофтУни. Нали 95% от телерик си намирали работа, не им ли издават и там сертификати, че преиждат към софтуни ?

1
Yordan.Bonev avatar Yordan.Bonev 32 Точки

Тези от миналите години от Телерик са си намерили работа, тук се записват хора от текущата Академия от която са минали 5 изпита и още не е стигнала до средата даже :)

0
Ivaylo.Il avatar Ivaylo.Il 226 Точки

Ем може би е редно Наков да направи и един курс за напреднали, където след изпит да си влязат хората (последвали го от телерик) и да си продължат от където са стигнали. Да имат начинаещите достъп до академията, все пак това е частна академия която малко или мн зависи от ресурси събирани от учениците. Би трябвало бариерата за влизане да е ниска а цедката през обучението да е силна. Поне аз така си го обеснявам :).

Успех на всички на оставащите изпити.

4
NickyRangelov avatar NickyRangelov 62 Точки

Аз не бих се притеснявал толкова.

Първо, някъде тук четох коментари, че бройката на приетите ще зависи от входното ниво, т.е. ако има достатъчно подготвени хора, приема ще е голям, и обратното.

Второ, малко хора от вече занимаващите се професионално ще отделят допълнително време и пари за присъствено обучение, или поне не и на началните нива. Много от изкаралите 500т ще са онлайн. Причината е, че те ще търсят диплома (и да, в Телерик издават сертификати, но не е същото).

И последно, след толкова дълго чакане на Университета, е нормално наплива и нивото на първия випуск да е висок (виж предната точка). Дори и да не влезеш сега, наесен ще си много по-подготвен, при по-ниско ниво :)

Успех!

4
Можем ли да използваме бисквитки?
Ние използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Можете да се съгласите с всички или част от тях.
Назад
Функционални
Използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Използваме „сесийни“ бисквитки, за да Ви идентифицираме временно. Те се пазят само по време на активната употреба на услугите ни. След излизане от приложението, затваряне на браузъра или мобилното устройство, данните се трият. Използваме бисквитки, за да предоставим опцията „Запомни Ме“, която Ви позволява да използвате нашите услуги без да предоставяте потребителско име и парола. Допълнително е възможно да използваме бисквитки за да съхраняваме различни малки настройки, като избор на езика, позиции на менюта и персонализирано съдържание. Използваме бисквитки и за измерване на маркетинговите ни усилия.
Рекламни
Използваме бисквитки, за да измерваме маркетинг ефективността ни, броене на посещения, както и за проследяването дали дадено електронно писмо е било отворено.