Loading...

Във форума е въведено ограничение, което позволява на потребителите единствено да разглеждат публикуваните въпроси.

luboslav1995 avatar luboslav1995 109 Точки

Не мога да разбера какво означава "лесни задачи" все пак половината , ако не и повечето почват от 0, някои вече имат известен опит така че .... за едните ще е по лесно за другите по трудно.

3
Matrix avatar Matrix 1092 Точки

Eми лесна задача при тия с принтирането за мен е "Пясъчния часовник".... По-трудна е "Килимите"...

При побитовите например по-лесна ми се вижда Lines, а по-тегава - Bittris...

С всичко това, не казвам че и на тези изпити ще е така, просто споделям какви са били мойте скромни наблюдения над предишни подобни изпити... На тия може да се окаже, че е обратното, накрая ще се разбере, сега само си предполагаме ала бала :D

1
verito898 avatar verito898 265 Точки

Така е за начинаещите съм почти сигурна ,че няма да им е толкова лесно (в това число и моя милост laughing ) .

7
kiko144 avatar kiko144 795 Точки

Еми лесни задачи са когато 30 % от участниците изкарат максималния брой! 

2
Aluin avatar Aluin 76 Точки

Всичко беше супер! Имам предвид интернета, залата, асистента, judge системата.. :)

За трудността на задачите, аз лично очаквах да са по лесни, понеже е за първи път, но всъщност така беше по интересно и приятно.. 4та за мен беше по-трудна от 5та.. жалко че изгубих толкова време за 4та и я докарах до 53 точки.. та общо съм 353.... Съвет: ако нещо ви се закучи, почвайте друго и после се върнете на закученото ако остане време.. Получава се!

Язък че няма се доредя до заветните 10% .. ама какво да се прави :)

Успех на всички!!!

едит: в отговор на kiko144: Еми лесни задачи са когато 30 % от участниците изкарат максималния брой! ще добавя, че като ги сравня с други сесии и години, мисля че не бяха толкова лесни, просто явно е имало много добри студенти. Някои от тях излезнаха преди половината време да е минало. Машини!! :D
17
nikolay.dimov83 avatar nikolay.dimov83 143 Точки

Моето впечатление е, че изпита е една идея по - лесен от тези в първия ден на Telerik 2013/2014. Мисля, че това е справедливо, тъй като курса беше точно месец - почти 2 пъти по-кратък отколкото този на Телерик.

Също, вие откъде имате инфо колко човека са решили и 5-те задачи? В смисъл, доколкото видях, имаше инфо задача по задача колко човека са я решили, а когато излизах около 40 мин. преди края на изпита имаше 27 човека решили 5-та задача и горе долу толкова четвърта, но въобще не е задължително, това да са едни и същи хора - 4 -та си имаше врътка, за която не всеки би се сетил.

 

И да не забравя: Успех на всички, които предстои да се явяват!

3
kyamaliev avatar kyamaliev 209 Точки
Като влезеш в judge-а, можеш да видиш детайлно класиране.
0
kiko144 avatar kiko144 795 Точки

Това е линка с резултатите от сутринта!

3
nikolay.dimov83 avatar nikolay.dimov83 143 Точки

Еми значи си прав - дори в най-лесните на Телериг има 2-4% взели пълния брой, тука са 25%. Наистина всичко ще се реши от домашните, а on-line хората, които са отделили време за подготовка са в много изгодна позиция :)

 

Между впрочем някой знае ли хората с равен брой точки, как са ги подредили, прави ми впечатление, че не е по азбучен ред? 

0
Dekameron avatar Dekameron 481 Точки

Няма ли да е най справедливо да се гледа и времето, за което са се решавали задачите, освен форума и домашните?

Ако имаме двама добри студенти. И двамата са решили задачите с 500 точки. Единият ги е решил за 3 часа и не е бил много активен във форума, а другият ги е решил за 6 часа и е бил много активен. По тази логика, втория има вероятност да получи привилегии повече от първия. И така според текущите правила, втория е по-добър.

Не мислите ли че това е неправилно?

 

 

6
HPetrov avatar HPetrov 822 Точки

Зависи с какво е бил активен във форума. Ако е помагал на другите като цяло си печели бонус точките от активност, което го извежда пред другия, който може да не е влизал даже във форума и пак да има 500 точки. Ако просто е бил активен в "Общи приказки" и прочие - е... бонус точки за него няма :)

2
Samuil.Petrow avatar Samuil.Petrow 1550 Точки
И аз подкрепям, че времето също трябва да има някаква малка тежест при хора с еднакъв брой точки.
3
Samuil.Petrow avatar Samuil.Petrow 1550 Точки

Задачите наистина бяха доста по-лесни от темите от Телерик, над които се подготвяхме.

За ~1:40h имам 500 точки, а задача от типа на "Na baba mi smetalnika" сама по себе си ми отнема толкова време... Успех на всички на предстоящите изпити :)

2
alek1339 avatar alek1339 57 Точки

а наистина ли изпита ще е по труден за крайните дати защото имат повече време за подготовка ? в такъв случай доста се прецаках защото за 2 дни едва ли ще си кача кой знае колко нивото...

0
Samuil.Petrow avatar Samuil.Petrow 1550 Точки

Реално становище по въпроса няма. Принципно се очаква по модела на Софтуерната Академия, крайните изпити да са една идея по-трудни, но едва ли чак толкова осезаемо :)

0
XmUrF avatar XmUrF 363 Точки

Чета тук мнения, че понеже студентите присъствено тежеста от изпита им е 89%, то тези онлайн били с предимство. Само аз ли си мисля, че всъщност идеята е студентите присъствено да могат да си докарат по-голям брой точки от домашни и оценки, а не, че от 500 точки трябва да извадим 20 процента?

 

Тоест какво имам предвид. Един студент онлайн си взима 500 точки(за по-лесно няма да смятаме участие във форума) и това е. Докато един студент присъствено може да вземе 500 + още някакви от домашни и оценки. Или айде ако не може да се мине границата от 500 точки, то поне идеята е ако има 350 примерно, да може да докара още 20% отгоре от допълнителните "дисциплини", а не че тези 350 точки имат по-малка тежест от 350 точки на онлайн студент.

 

Първият вариант, който се коментира тук на мен лично ми изглежда напълно безсмислен. Все пак стипендии се дават на хората присъствено обучение, а не тези, които са онлайн. 

 

П.П.

Успех на всички на изпита! :)

0
dsmilyanov avatar dsmilyanov 237 Точки

Колега, бърза корекция относно стипендиите. Стипендии не се дават само на тези, които са присъствено. Стипендии се дават за тези 10% с най-високия успех. Ти ако си стипендиант не ти пречи да си учиш онлайн и дори да не си покажеш носа в SoftUni.

Т.е. "Стипендиант" != "Присъствено обучаващ се"

0
kiko144 avatar kiko144 795 Точки

Не е така .. На присъственото изпита е 80 %! Тоест примерно максималния бал е 100 точки ( за краиното класиране) то ти можеш да имаш най-много 80 точки от изпита ако си присъствено (ако имаш 500 точки на изпита). Ако примерно имаш 400 точки на изпита то ще имаш 64 точки от изпита + някви бонуси от другите неща! Ако беше така както ти казваш то даже някви хора с по 400 точки на изпита щяха да хвашат максималният бал !

1
XmUrF avatar XmUrF 363 Точки

Студентите записани онлайн със сигурност не могат да бъдат стипендианти. Това го пише изрично тук. Сега за входното ниво може и да е леко различно, но по принцип е така. Присъствието за стипендиантите е задължително и ако не се явяваш на лекции, най-вероятно ще загубиш тази си привилегия.

 

Колкото до второто, и там не съм много сигурен, че е точно така, както се представят нещата. Каква точно е логиката да си ощетен и твоите точки да имат по-малко тежест?

П.П. Идеята на онлайн обучението е, както Наков неведнъж е споменавал, че хора, които разбират от материала да си вземат там удостоверенията. Те не се борят за точки и стипендии, стажове и т.н. Не коментирам до колко е вярно или не това, но такъв е замисъла и това е идеята. Съответно не виждам защо хората, които се водят присъствено трябва да се ощетяват. Напротив, на тях им се дава шанс бидейки уж по-активни и правещи повече (съответно и плащащи повече), техните точки евентуално да имат по-голяма тежест. Така поне ги виждам и разбирам нещата аз.

0
MarinPetrov avatar MarinPetrov 20 Точки

Между другото така като гледам вечерната група са още по малко хората: 40-души показва в judge системата!

0
Ivaylo.Il avatar Ivaylo.Il 226 Точки

Да, а защо ми показва 6 задачи ;) ?

1
MarinPetrov avatar MarinPetrov 20 Точки

Незнам и аз това се зачудих ! Ще видим как ще е утре на изпита !

1
Teodor92 avatar Teodor92 569 Точки

Първия ден са малко хората - събота и понеделник, е пълно до горе. Иначе за задачите е бъг в системата и ще го фикснем - задачите са 5, спокойно :)

1
Ivaylo.Il avatar Ivaylo.Il 226 Точки

+ още 18х500 общо 37 от 114 през 1вия ден :/ ...

1
Plami avatar Plami 373 Точки
Борбата е жестока! Още 18 имат по 500 точки. Не знам какво ще правим ние начинаещите :)
4
Ivaylo.Il avatar Ivaylo.Il 226 Точки

Предполагам повечето 500 са хора с опит работещи това и са в СофтУни само за сертификат. Навярно те ще се запишат онлайт и ще останат малко места и за нас начинаещите, които ще кандидатстват присъствено. Поне се надявам де ... :/

0
Plami avatar Plami 373 Точки

Дано да е така, защото иначе леко се обезмисля да се състезаваме. Все едно състезание между извънземни и хора от каменната ера :D

4
Tr00peR avatar Tr00peR 566 Точки

Не виждам защо да не може да си начинаещ и да имаш 500 точки. :)

 

Аз също съм начинаещ (като се записах в началото на февруари за първи път започнах да уча каквото и да е програмиране), но така като гледам резултатите утре отивам да се боря за 500 и аз... ако задачите наистина са по-лесно от тези на телерик, не виждам нищо непостижимо :)

4
GoShow avatar GoShow 595 Точки

Здравейте и от мен.Много съм горд със себе си за 500 от 500.Мисля, че в някоя от началните лекции Наков каза,че независимо дали сте онлайн или присъствено, дори и без предадени домашни, дори и без участие във форума 500 от 500 си е стипендиант.Според мен няма значение, колко се е готвил човек и как - резултата си е резултат, още повече(също от него беше споменато) при много висок среден резултат, вероятно ще бъдат приети 600 души вместо 400.Нещата вървят в тази посока имайки предвид че досега от 115 души - около 35 имаме 500 точки.За мен всички с 500 трябва да са стипендианти, ако трябва за сметка на хората платено,но това не го решавам аз.Ще поживеем, ще видим.Желая успех на всички и не си мислете,че е толкова лесно да се изкарат 500 точки, аз бях на ръба днес да остана с 400.Още веднъж успех!!!!

6
Можем ли да използваме бисквитки?
Ние използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Можете да се съгласите с всички или част от тях.
Назад
Функционални
Използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Използваме „сесийни“ бисквитки, за да Ви идентифицираме временно. Те се пазят само по време на активната употреба на услугите ни. След излизане от приложението, затваряне на браузъра или мобилното устройство, данните се трият. Използваме бисквитки, за да предоставим опцията „Запомни Ме“, която Ви позволява да използвате нашите услуги без да предоставяте потребителско име и парола. Допълнително е възможно да използваме бисквитки за да съхраняваме различни малки настройки, като избор на езика, позиции на менюта и персонализирано съдържание. Използваме бисквитки и за измерване на маркетинговите ни усилия.
Рекламни
Използваме бисквитки, за да измерваме маркетинг ефективността ни, броене на посещения, както и за проследяването дали дадено електронно писмо е било отворено.