Loading...

Във форума е въведено ограничение, което позволява на потребителите единствено да разглеждат публикуваните въпроси.

Gerry.M avatar Gerry.M 17 Точки

 Аз не разбирам какъв им е проблема на някои от хора тук. Всеки, който има желание може да бъде част от SoftUni.Единственото нещо,което се изисква от нас е да сме добре подготвени за да се справим с материала в следващите нива. Това не е държавен университет!! Начина на работа,преподаване,оценяване е много по-различен и новаторски и е съобразен с нуждите на един студент,който иска да бъде не просто някакъв си програмист, а добър програмист. Хората са се постарали да намерят нужните ресурси за да може 3 пъти в година да има прием и всеки, който не е успял да се справи първият път, да има възможност да опита отново не след една година(както е в държавните университети), а само след 4 месеца. При това преди всеки прием отново има нулево ниво и тези хора отново имат възможност да минат материала и да се подготвят още по-добре. Ако сега някой не е изкарал необходимите точки за прием, какво от това. Следващият път той има много по-голяма възможност да бъде сред шампионите, защото не само ще може да мине нещата отново и да си попълни пропуските, а също така вече ще е минал един път през изпита и ще знае как стоят нещата, какви са процедурите и т.н. Много ми е интересно в такъв случай на него дали ще му е приятно някой да омаловажава труда му, защото видиш ли той вече се е пробвал веднъж, или има повече опит, или идва от Телерик и т.н. Задачите на изпита не случайно са измислени така. Ако не можем сега да се справим с тях поне на 70-80 %, как ще можем да се справим с материала след това,който ще бъде в пъти по-труден.

Надявам се да не засегна някой  с това мое изказване, но според мен така стоят реално нещата. Поздравявам всички,които са се справили успешно с изпита до сега(не само шампионите), а на другите мога да кажа само да не се стряскат и притесняват, а да продължат да полагат усилия и рано или късно нещата ще се получат. На хората(като мен), на които им предстои изпит пожелавам успех и дано да се справим със задачите! :) 

9
Anita avatar Anita 360 Точки

Моето впечатление от изпита е, че ако човек е напълно начинаещ в C# като мен може спокойно да реши 2- 3 задачи, т.е около 300 точки без проблем. Ако е решавал повече задачи от предишни изпити на Телерик (което няма как да стане за 1 месец хем да почне C# от нулата хем да стане Бог на C#) може да реши и останалите 2 задачи. За по-добри резултати се иска повече време и много писане на код.... Абе с една дума, ако си написал 10000реда код само на C# има шанс да решиш всичко... Практика му е майката щот само със слушане и гледане нe става .... 90% самообучение това е истината. Ако човек не седне сам да си блъска гравата със задачи няма как да стане добър а това отнема време. Важното е да не се отказвате независимо от резултата! Успех !!!

"Ако искаш да си шампион играй още едни рунд ! ". ( Ето това късметче ми се падна тези дни от кафенето на СофтУни.)

Не зависимо от резултата от този изпит най-важното си остава МОТИВАЦИЯТА...... ако поради една или друга причина сте се отчаяли или демотивирали можете да прочетете тези мисли  "МОТИВАЦИОНЕН НАРЪЧНИК"

11
Karlie avatar Karlie 438 Точки

Абсолютно съм съгласна, според мен трудността на задачите беше перфектно избрана за да може да е адекватна хем за абсолютно начинаещите, хем за онези с опит. Аз също съм от онези, дето преди месец и половина не знаеха как се чете "C#" :D Це чертички ли, какво ли, и уча онлайн, а сега си взех изпита с 400 точки, като можеше да бъдат и повече, ако не бях изтрещяла от стрес, можеха да са и по-малко, ако бях зациклила в някой проблем, както на всекиго се случва все някой път. Общо взето съм супер доволна и от организацията на изпита, и от качеството и метода на обучение и благодаря на СофтУни за всичко, което правят! На тези, които четат и се чудят дали да учат онлайн, мога да кажа, че е доста удобно, всичко, което ви е необходимо се качва онлайн и се учиш с темповете, които ти пасват.

6
XmUrF avatar XmUrF 363 Точки

Да, аз също смятам, че всеки трябва да се стреми да реши поне 3 задачи. Аз като почващ от нулата мисля, че това е напълно постижимо. Е, аз всъщност имах изключително много време за да решавам задачи. Някой друг, който почва от нулата и няма време, може и да не успее да се подготви. Но наистина 3 от 5-те задачи са обикновено доста лесни и само ако няма някаква много здрава и тънка уловка може нещо да не минават със 100 точки. Имал съм и такива случаи да се чудя и мая къде е проблемът, тук вече има и малко шанс. Но пък от друга страна в края на краищата задачите са краен брой. В смисъл колкото и да са различни, не могат да са чак толкова различни и уловките са едни и същи.

 

Наистина практика му е майката, колкото повече, толкова повече.

 

И да си кажа пак моето мнение, лесни, трудни, без значение, за мен задачите са си като тези в Телерик по трудност. Тоест не е нещо по-различно. Който решава задачите от bgcoder успешно и тук ще се справи добре. Който се затруднява, и тук ще се затруднява.

4
DJilanov avatar DJilanov 140 Точки

Като цяло поне моето лично мнение е ,че за хората КОИТО имат опит в програмирането беше лесен ( особено не се бяха опитали да ти натоварят мисленето на алгоритмите ) ,НО за хората ,които нямат опит, си бе тежък изпит (гледайки по масата хора).

3
speksy avatar speksy 9 Точки

Стигат ли 3 напълно решени задачи? 

0
Gerry.M avatar Gerry.M 17 Точки

Зависи от резултатите на останалите. Ако средният резултат примерно е под 300 най-вероятно ще стигнат за присъствен прием, но не и за стипендия. От сега мисля, че никой няма да може да ти даде  точен отговор на въпроса, защото има още 4 изпита, а доколкото разбрах в следващите два дни са се записали повечето хора. Дано да ти стигнат :) Успех!

1
speksy avatar speksy 9 Точки

Aз не уточних, но ме интересувa зa онлaйн прием или и зa тaкъв се оформя средно ?

0
Samuil.Petrow avatar Samuil.Petrow 1550 Точки

Няма фиксиран брой точки, всичко ще се реши спрямо общото представяне. За онлайн летвата ще е по-ниска от присъствената с поне 100т.

1
Anita avatar Anita 360 Точки

Колеги от официалния сайт  http://judge.softuni.bg/Contests/#!/List/ByCategory/1/CSharp-Basics можете да видите резултатите. До този момент са минали четирите от 8 изпитни дати.

Явили се участници 291.

Средно от всички изпитни задачи да този момент 11.04.2014 може да се направи следната статистика (неофициална)

Задача1: 83/100

Задача2: 73/100

Задача3: 77/100

Задача4: 39/100

Задача5: 42/100

Средна оценка за всички участници до този момент 314/500 ( около 63% )

 

на 11.04 и 14.04 ще има поне два пъти повече кандидати и резултатите могат коренно да се променят.

 

5
Anita avatar Anita 360 Точки

След изпита от 12.04.2014 сутринта

Явили се участници до момента 469.

Средно от всички изпитни задачи да този момент може да се направи следната статистика (неофициална)

Задача1: 81/100

Задача2: 67/100

Задача3: 73/100

Задача4: 36/100

Задача5: 37/100

Средна оценка за всички участници до този момент 294/500 ( около 58% )

 

0
Anita avatar Anita 360 Точки

След изпита от 12.04.2014 вечерта

Явили се участници до момента 613.

Средно от всички изпитни задачи да този момент може да се направи следната статистика (неофициална)

Задача1: 76/100

Задача2: 63/100

Задача3: 73/100

Задача4: 33/100

Задача5: 34/100

Средна оценка за всички участници до този момент 279/500 ( около 56% )

0
Anita avatar Anita 360 Точки

След изпита от 14.04.2014 сутринта

Явили се участници до момента 774.

Средно от всички изпитни задачи да този момент може да се направи следната статистика (неофициална)

Задача1: 73/100

Задача2: 58/100

Задача3: 70/100

Задача4: 29/100

Задача5: 30/100

Средна оценка за всички участници до този момент 260/500 ( около 52% )

0
Matrix avatar Matrix 1092 Точки

Достааа..... интересна 5та задача с битове на вечерната група на 11ти, поздравления на този който я е измислил ;)

 

Горещо препоръчвам на всеки, който има възможност да се сдобие с алтернативен източник на интернет - да го направи !!!!!!

За жалост интернет връзката тази вечер беше меко казано зле... Доста време минава в откачане и закачане за WiFi-я, а сърчването на информация в Google но моменти ми припомни добрите стари времена с dial-up зациклянията, когато една заявка трябва да се рефрефшне по-няколко пъти, за да захапе :D

Няма значение, шоу да става... Всяко начало е трудно, с времето всичко ще се отработи и ще си тръгне без бъгове!

Успех и късмет на оставащиет 4 големи групи, които следват! ;)

0
XmUrF avatar XmUrF 363 Точки

Да, и сутринта имаше леки проблеми с интернета, но бързо ги оправиха де. Е, както казваш, търсенето в гугъл беше бавно, а понякога трябваше да пращам втори път решението си докато захапе, но като цяло въпреки, че имах резервен вариант, не ми се наложи да го ползвам.

0
MarinPetrov avatar MarinPetrov 20 Точки

Вчерашната група бяха лесни задачките , за около 3 часа без проблем можеха да се решат. Ама аз забих на 4 само 6 точки изкарах , някаде гърми , и времето ми отидее на кино за 5 задача. Иначе съм доволен от себе си ,знаех как се решават всички , ама с това заиграване на 4 задача сам се прецаках ! Затова един съвет не се вглъбявайте мине ли един час минавайте към другата ,може да е по лесна ,според мен е в случая беше  точно ,така !Нямам търпение да пуснат за упражнение задачките , 5 я реших в автобуса на път за Варна докато се кача само трябва да я пробвам! Успех на всички в класирането !

2
scinetic avatar scinetic 40 Точки

Бях на първия изпит и не се справих, много съм разочарован.. Явно това да можеш да решаваш всичките домашни не е достатъчно..

2
petio.bs avatar petio.bs 50 Точки

Изпитът не беше нещо извънземно. Според мен е направен да отсее тези, които са развили до някаква степен мисленето на програмисти. Наистина на начинаещите ще им е по - трудно, но това не е причина да се отказват, защото "по - трудно" != "невъзможно" . Съветите ми са ако зациклите на някоя задача да продължите към следващата, да си прегледате лекциите на които се решават примерните задачи, най - малкото за да видите къде може да ви гръмне. Както от всички примерни тестове, така и от описанието на задачите се предполага 4-та задача да е най - трудна, затова не бързайте да и се нахвърляте - ако ви дойде идея пробвйте я, но си оставете достатъчно време за останалите задачи. Ако сте си упражнили хубаво побитовите операции не би трябвало 5-та задача да ви затрудни. Не забравяйте да прочетете всички условия преди да започнете да решавате - може да попаднете на задача, която е подобна на вече решавана от вас. Материала от лекцията "CSharp Advanced Topics" може да ви е само от полза. Успех на всички :)

1
Можем ли да използваме бисквитки?
Ние използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Можете да се съгласите с всички или част от тях.
Назад
Функционални
Използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Използваме „сесийни“ бисквитки, за да Ви идентифицираме временно. Те се пазят само по време на активната употреба на услугите ни. След излизане от приложението, затваряне на браузъра или мобилното устройство, данните се трият. Използваме бисквитки, за да предоставим опцията „Запомни Ме“, която Ви позволява да използвате нашите услуги без да предоставяте потребителско име и парола. Допълнително е възможно да използваме бисквитки за да съхраняваме различни малки настройки, като избор на езика, позиции на менюта и персонализирано съдържание. Използваме бисквитки и за измерване на маркетинговите ни усилия.
Рекламни
Използваме бисквитки, за да измерваме маркетинг ефективността ни, броене на посещения, както и за проследяването дали дадено електронно писмо е било отворено.