Homework - Math for Developers - october 2015
Здравейте, колеги!
Това е решението ми на задачите от първото домашно - http://dox.bg/files/dw?a=f8e7b86d33
Мисля, че нямам грешки, но ако откриете такива, ще се радвам да ги споделите!
Здравейте, колеги!
Това е решението ми на задачите от първото домашно - http://dox.bg/files/dw?a=f8e7b86d33
Мисля, че нямам грешки, но ако откриете такива, ще се радвам да ги споделите!
Сравних го с моето, всички отговори съвпадат, тоест би трябвало да са ни верни :)
Здравейте,
също мисля, че отговорите са верни :)
Здравейте, понеже съм се упражнявал около един месец, се опитах да напиша домашните на Visual Studio.
Ето резултата.
https://github.com/alexmitev/ProgrammingBasics/tree/master/MathForProgrammers
Дано съм бил полезен на някого.
Здрасти,
и при мен са така отговорите!
Здравейте и при мен отговорите са така.Смятам да пробвам да напиша и логиката :)
Здравей,
Кода за простите числа е супер, само аз бих добавил един "break" след "isPrime = false;" на ред 31, понеже вече е ясно, че числото не е просто и няма нужда да се проверява до края. Така ще излезеш от цикъла и ще продължиш със следващото число. Сега няма да забележиш разликата, но при 100000-ото число, да речем, вече е друго. То и с "break" пак се зори малко. :) Пробвай, ако ти е интересно.
for (counter = 2; counter <= (int)Math.Sqrt(number); counter++)
{
if (number % counter == 0)
{
isPrime = false;
break;
}
}
Дано да ти е от полза за в бъдеще и успех!
Справила си се напълно вярно с домашното, кратко, точно и ясно,точно както трябва да бъде.
Само бих предложил нещо, което според мен е хубаво, ако ти се занимава да добавиш под всяка задачка,след отговорите линк към сайта от който си ги получила(ако са от нета).
iMitaka, благодаря за идеята!
Ъпдейт-нах линка с домашното. Под всяка задача написах източника, от който си помагах за решенията.
Здравей,
Да и аз мога да потвърдя ,че отговорите са правилни и също така съвпадат с моите. :)
Аз лично написах едно кодче за да ми изкара ред на Фибоначи. До тук добре. Следващата ми стъпка е да запиша първите 100 числа в масив и след това онхождайки масива да проверявам дали съответните числа от "Problem 2". Все още имам някакъв проблем с типовете данни и не съм сигурна как да го разреша, но мисля,че и това много скоро ще стане ясно.
Успех на всички и до нови срещи! :)
Здрасти Савина.
Искаш да запишеш първите 100 фибоначи числа в масив? Не разбрах добре какво искаш да направиш за коя задача.
Здравей,
Да, точно така , всяко число от реда се записва ,като елемент от масив и така ще знам поредния му номер, при последващо обхождане на масива. Няма такава ,конкретна задача от домашното на "Математика за програмисти". Има подобна за намиране на 24-то, 101-во поред просто число. Аз искам да намеря кое е 20-тото число,например, от реда на Фибоначи.
Може и без масив.
1.декларираш една променлива в, която да се записват номерата, задаваш и стойност 2 - първите две стойности от фибоначи са 0 и 1 - имаш ги готови.
2. Правиш един while loop, в който смяташ фибоначи номера. Всяко завъртане добавяш по 1 в променливата от точка 1.
3. Когато променливата е равна на номера който искаш, принтираш изчисленият номер от точка 2.
4. Спираш цикъла когато вече имаш позицията, която искаш.
Аз също го сравних с моето домашно и намерих грешка при мен. Един от converter-те в нета дава грешно инфо. :)
Аз след като качих моето домашно, също видях че един от конверторите дава грешни стойности. Странна работа.....
Между другото като обясняваха как се предават домашните се присетих, че май не се кефят на обяснения на кирилица и държат всичко да е на английски.
Аз искам да питам след като си придал домашното кога се очаква да бъде проверено?И тези точки по какъв начин се печелят,благодаря ☺
Доколкото разбрах, домашното ще бъде проверено след изтичането на срока за неговото предаване.
Точки можеш да получиш от своето домашно, проверени от теб домашни на други курсисти (трябва поне 3-ма да са оценили твоята проверка като полезна), както и активност във форума.
Много кадърно направено домашно, браво. Дори си намерих грешката в моето домашно. Иначе относно въпроса кога се проверяват, предполагам че когато свърши периода за предаване ще има няколко дни или пък седмица през които ще се проверяват домашни.
Супер!
И при мен отговорите са така. Аз се чудех дали може да пишем в съшият файл или трябва в отделен, но и аз като теб съм написал отговорите директно под задачите.
Ще използвам темата да пипитам тук, когато качваме домашните си, в името на файла или вътре в него необходимо ли е да присъстват имената ни или е достатъно това, че всеки си го качва през неговият профил?
Поздрави,
Пламен Г
Според мен е достатъчно, че се качват от конкретен профил.
OK! Мерси! :)
ОК!
Благодаря! :)
Здравейте! И аз получих същите отговори, но съм използвала различни източници от Вашите. Единствената разлика е, че на местата където трябва да напишем текстови отговор /не само цифри/, съм отговорила на английски. Предполагам, че така е по-правилно, защото и условието на самата задача не е на български. :) Забравих да спомена за задачата с хипотенузите - може би при самото изписване форматът се е променил и затова се е получило: 3 and 4 – hypotenuse = 32+ 42 = 9+16 = 25 = 5, вместо да се визуализира като 3 на втора степен и 4 на втора степен. :)
Харесвами идеята домашните да ни ги дават на английски език, тъй като и аз като някои колеги тук съм подготвил домашното си също на английски. По този начин ще свикнем с терминологията на повече думи от ИТ сферата, които ще са ни от голяма полза в бъдещата на работна среда.
So, keep calm and love programming! ;)