Homework - Math for Developers - october 2015
Здравейте, колеги!
Това е решението ми на задачите от първото домашно - http://dox.bg/files/dw?a=f8e7b86d33
Мисля, че нямам грешки, но ако откриете такива, ще се радвам да ги споделите!
Здравейте, колеги!
Това е решението ми на задачите от първото домашно - http://dox.bg/files/dw?a=f8e7b86d33
Мисля, че нямам грешки, но ако откриете такива, ще се радвам да ги споделите!
аз не съм се впускала в много обяснения за това как съм получила отговорите, мислех, че не е нужно :)
Здравей, явно всички дотук постигаме единнни резултати. То просто източниците са едни и същи. Страхотно е че можем да надникнем над размишленията на другите колеги, за решаване на конкретните задачи. Успех на всички.
ето и от мен един код чрез който може да се превърне десетично число в бинарно:
static void Main(string[] args)
{
int value = Convert.ToInt32(Console.ReadLine());
string toBinary = Convert.ToString(value, 2);
Console.WriteLine(toBinary);
}
въвеждаме произволно число след което го делим на 2.
примерно 430 и получаваме като резултат бинарен код - 110101110;
втори примерен код:
static void Main(string[] args)
{
int z = 430;
while(z > 0)
{
Console.WriteLine(z % 2);
z = z / 2;
}
}
И моите отговори се оказаха същите. Да си призная изпитах затруднение с това първо домашно, но се справих след като изчетох коментарите. Благодаря на всички за помоща. :)
Здравейте,
Според мен всичко е вярно.
Здравейте,
Включих се в курса без регистрация и доколкото разбрах, трябва да решим домашното, без да използваме код. Моля, поправете ме ако бъркам.
Да домашното се решаа без код.
Единствено при мен грешно съм отговорил на фибоначи с позицията на числата. Иначе другата домашна излиза напълно вярна при мен.
Ние половината домашна я направихме на лекцията, беше адски полезно обясненията с преобразуването на системите.
ето я и моята: http://files.fm/u/cayxirb
Благодаря за споделянето.
Да мисля че не трябва да има код в домашнара работа.Написах го само за да се види как се получават резултатите☺Лек и успешен ден на всички.
Здравейте и от мен колеги!
За упражнение 1:
Климент, 251-вото число е 1597, а не 1583. (Поне според мен :) )
За упражнение 2:
Йоанна, ако броиш 0 да е на позиция 0, тогава отговорите ти са верни, но ако 0 е на позиция 1, тогава съответно стават: 12, no, 18. Не знам как е правилно да броим 0 и съм писала и двата варианта.
Климент, в задача 2 се иска да провериш дали намерените числа на тези позиции са част от Fibonacci numbers, а не дали номерата на позициите са. Трябва да видиш дали 89, 547 и 1597 са Fibonacci numbers, а не 24, 101 и 251.
Иначе за другите неща получавам същите отговори.
Дано съм помогнала!
Благодаря за пояснението. Видях си грешката.
А задължително ли трябва да се пише източникът?
Не, но е препоръчително, за да могат проверяващите да видят от къде си стигнал до отговора, а не че просто си преписал решенията.
Здравейте. Голямо мъчение беше за мен с някои от задачите. Не намирам в нета клипчето от самата лекция, където Стоян обясняваше за превръщането от различни бройни системи. Намирам само първото клипче. Въпрос 1: Това ли е единствения начин да се сметнат фактореалите - чрез калкулатор? няма ли формула някаква? 2 И как се намира НОК :(((( рових , търсих...направо ми експлодира главата
Ето какво мисля за НОК:
Основните вариантите са два:
или да ги разложиш на съставни множители и да умножиш различните, а общите за двете числа по веднъж; или да умножаваш двете числа по 1, 2, 3 и т.н.т. докатото получиш еднакви числа. Според мен, в частния случай е лесно, защото е видно, че 1234 и 3456 са кратни на две и започваш 1234/2 = 617. И ако си решил задачата с простите числа, виждаш, че това е просто. Ако не - делиш го 23 пъти (използваш делителите от 2 до корен от 617 ) и пак виждаш, че е просто число. От тук нататък сметките сапрости 1234 * 3456 /2.
Друг подход е 1234 * 3456 = 4264704 това е сигурно общо кратно.
Започваш да проверяваш на долу. 4264704/ (2*1234) = 1728 и 4264704/ (2*3456) = 617. И пак 617 е просто и пак 4264704/ 2 или 1728 * 617 * 2.
Климент, много ти благодаря. Успях да ги реша и ги изпратих малко преди 23:59 :D аз успях да го реша с начина да го деля на 2 и после пак и пак. За 3456 беше лесно да продължавам даго деля.обаче за 617 не бях сигурна как да продължа... забих.. после реших да пробвам да умножа всичките числа и получих същия отговор като останалите :) така че явно съм била на правилен път, но не съм знаела. Мерси Климент :)
Аз го реших преди няколко дена и съм забравил да го кача, а мислех че съм го качил.
Сега какво да правя? Някакви идей и предложения?
В задачата с хипотенузите никога не би ми хрумнало да ползвам интернет. Един калкулатор е напълно достатъчен. Ако триъгъкниците пък бяха по-голяма бройка, щях да вкарам данните в Ексел евентуално. Но в крайна сметка важното е, че си намерил начин, макар и да ти е отнело повече време.
Всичко изглежда точно, колежке! Единствено за позициите na prime numbers в поредицата на Фибоначи имаме леко разминаване, но зависи дали броим 0 или 1 за начална позиция. Настрани от това си се справила страхотно!