[HomeWrok]Problem 09. Print a Sequence
Здравейте,
Въпроса ми е как да накарам числата да излизат на един ред със запетая (2,-3,4,-5,6,-7,8,-9,10,-11).
Рових се в google но не можах да намеря начин.
Здравейте,
Въпроса ми е как да накарам числата да излизат на един ред със запетая (2,-3,4,-5,6,-7,8,-9,10,-11).
Рових се в google но не можах да намеря начин.
Здравей!
Това, което търсиш е "Console.Write", WriteLine, както се превежда принтира на нов ред.
Поздрави, Дани!
едит: също така, след NumB ще трябва да добавиш и една запетайка. Естествено, няма да стане да го направиш директно, има няколко варианта - пример: Console.Write(NumB + ", "). Има и други, опитай се да се досетиш сам.
Дано да съм ти помогнал.
И аз се затрудних как да направя това със запетайките :) и направих нещо друго ,което не е вярно ,но подейства в Judge :D
Просто написах
Console.Write("2,-3,4,-5,6,-7,8,-9,10,-11");
Хехе:)Все пак работи ,но ми е интересно как ще изглежда кода ти при ..1000 числа примерно?:)
Много лесно :)
using System;
class Test
{
static void Main()
{
for (int i = 1; i < 1000; i++)
{
if (i % 2 == 0)
{
Console.Write(i + ",");
}
else
{
Console.Write(-i + ",");
}
}
Console.WriteLine("1000");
}
}
Вече как трябва да е правилно написана ще кажа като почна и ако завърша Programming Basic :D или намеря някакво решение по-рано ;)
Да но ако го сложа така: Console.Write(NumB + ",") ,и след последната цифра излиза запетая или обратното Console.Write("," + NumB ) излиза пред първата.
Трябва да включиш и условна конструкция. В зависимост от това къде принтираш запетаята (отпред или отзад) трябва да провериш на коя стъпка от цикъла си. Ако си на първата/последната, не принтираш запетаята. Примерно (ако принтираш запетая преди числото, но не искаш да има такава преди първото):
В такъв случай може да използваш итератора, за да си направиш още една условна конструкция, а именно: когато i=11(последното въртене на цикъла), изпълни Console.Write(NumB) и по този начин, на последното принтиране на числото, няма да имаш запетая.
Поздрави, Дани!