Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
Filkolev avatar Filkolev 4486 Точки

Дай пример, че не ми стана съвсем ясно какво искаш да постигнеш.

0
Anjela_Aleksandrova avatar Anjela_Aleksandrova 71 Точки

Имах предвид ,когато се изчисли един израз и получим число от рода на 32,98 и искаме да се закръгли до цяло число , в случая на 32 , а не на 33.С една дума да се изчисти всичко след запетаята , без да качва числото с една единица.

0
Filkolev avatar Filkolev 4486 Точки

Ясно. Няма как с обикновеното форматиране да го постигнеш, там се ползва закръгляне в зависимост от следващата цифра. Както колегите по-долу предложиха, това, което ти трябва, е или кастване към int - (int)32.98, или Math.Floor(32.98).

0
Anjela_Aleksandrova avatar Anjela_Aleksandrova 71 Точки

Да, разбрах го , благодаря.

0
Pete1 avatar Pete1 56 Точки

https://softuni.bg/forum/247/csharp-basics-formatirane-na-chisla тук ще намериш каквото ти е необходимо :)

1
Anjela_Aleksandrova avatar Anjela_Aleksandrova 71 Точки

Това го прегледах по-рано,има доста полезни неща, но не намерих това ,което търсех.

0
Shirdor avatar Shirdor 130 Точки

a = 12.5

Console.WriteLine("{0}", Math. RoundDown(a));

На конзолата излиза "12"

:):):)

 

0
14/01/2016 19:35:30
Anjela_Aleksandrova avatar Anjela_Aleksandrova 71 Точки

Изписва, че Round няма комбинация с Down, но вече намерих решението, благодаря все пак. :)

0
alevtodorov avatar alevtodorov 29 Точки

double number = 12.5d;

int numberInt = (int)number;

Console.WriteLine("{0}", Math.Floor(number)); // 12

Console.WriteLine("{0}", numberInt); // 12 (загубва всичко след запетаята)

Console.WriteLine("{0}", Math.Ceiling(number)); // 13

2
Anjela_Aleksandrova avatar Anjela_Aleksandrova 71 Точки

Да, получи се , благодаря за помощта!

0
Shirdor avatar Shirdor 130 Точки

да аз се обърках  защото Math.Floor(се превежда като rounddown)

0
bruskov3 avatar bruskov3 1 Точки

Аз бих го направил по следния начин:

 

a = 32,98

Console.WriteLine("{0:F0}", а);

 

Така независимо какви са ти числата след десетичния знак, на конзолата ще е изпише цялото число, тъй като F0 показва, че искаш да се изведат 0 цифри след запетаята. Не е нужно закръгляне в случая. Успех!

0
Anjela_Aleksandrova avatar Anjela_Aleksandrova 71 Точки

Доста полезно е и това, благодаря. Успех и на теб! :) 

0