C# Basics - "SeveralOperators" issue with code
Здравейте колеги,
практикувам от скоро и сега се сблъсках с проблем в кода ми: https://gist.github.com/IvanNikolov/192e19637405a4fc6c38 и не съм сигурен как да не гърми?
Проблемът явно е, че не приема стойност (0) за / и %, но как да присвоя стойностите да са съответно стойността на второто подадено число? Опитах няколко варианта, но явно не и правилният :)
Ще съм Ви благодарен, ако помогнете.
Прецени дали си струва да отделяш време за това на този етап, хващането на ексепшъни не е нещо, което ще ти трябва към момента, ще му дойде и на него времето. Но пък и не е кой знае колко голяма философия, така че защо пък да не разгледаш.
Както казах, може да се оправиш с една обикновена условна конструкция, която да гледа дали второто число (това, на което ще делиш) не е 0.
Други коментари:
Такива неща е хубаво да се научи човек да ги съобразява, защото доста помага за изпита, а и не само. Много хора губят точки с иначе верни алгоритми, защото не се сещат примерно, че като съберат две числа, които са на ръба на максимума на int, резултатът ще е по-голям от int и т.н. Мисленето какво се случва в граничните случаи е нещо, което доста повече ще ти помогне с решаването на задачи от хващането на ексепшъни.