[Homework] OOP - Defining Classes - Problem {4} - Software University Learning System - съхранение на инстанция в тип object и извикване на метод
Боря се с четвърта задача. Създадох структурата от класове. Проблемът идва другаде:
http://pastebin.com/TS6ZcDQn - това е написаният до момента код.
В началото на цикъла потребителят си избира какъв обект да създаде - Trainer, OnlineStudent и т.н. Но понеже не знаем точно какво ще избере потребителят, съхраняваме създадения от него клас в object temp. На ред 85 проверяваме дали създаденият обект е Trainer и ако е такъв - даваме възможност на потребителя да тества CreateCourse() метода. Но на ред 93 ми изписва, че променливи от типа object нямат метод CreateCourse(). Тоест явно след като запазим класа като object кодът вече не разпознава точно какъв клас е. Интересното обаче е, че ToString() работи, не знам защо. Та, въпросът ми е, как да накарам object temp да разбере, че е Trainer и да използва метода CreateCourse()? Може да стане с някакъв много заобиколен начин с 10 променливи за всеки тип и много условни конструкции, но сигурно има и по-умен вариант. Благодаря предварително!