Windows Form - Запитване..
ModEdit: Моля, прочетете правилата на форума преди да пускате нова тема.
Здравейте,
Бих искала да помоля за малко помощ, а проблема в общи линии е следният:
http://pastebin.com/qKmWmCrG
В общи линии идеята ми е от form1 да извличам данните, като ги мятам на класа Data, който да ги пази в List<>. Като цяло програмата работи, но когато въведа повече от един обект, в колекцията ми пази броя на обектите, които съм въвела (примерно два), но данните се презаписват(най-вероятно) и двата обекта са със едини и същи стойности (последните поддадени).
Целта на занятието е, че като ги пазя динамично после ще ми е по-лесно да ги обработвам, тъй като на по-късен етап ще се наложи да търся елементи от обекта, спрямо присъствието или отсъствието на други елементи.
Също така ми се иска да мога да работя с данните само и единствено в клас Data, като в останалите форми, да извиквам само функции от класа и другите форми да съдържат само валидации.
Другото, което е, този ред:
objData.AddDataToCollection(objData);
не знам дали трябва да е баш така, но дори и да създам друг обект от класа, резултата е същият.
Търсих доста, но за съжаление не успях да се ориентирам, кой знае колко. Дали въобще начина, по който съм структорирала нещата е правилен, или ? Също така дали проблема не е във взимането на данните?
Много ще съм благодарна, ако някой ми разясни, къде бъркам, тъй като за съжаление нямам времето да чета по-задълбочено(бяха ми споменали за Data Building и за използване на Interface), а ми се иска да го разбера.
Благодаря предварително и поздрави.
Здрасти,
Това да създам List във form1, с тип данни - обектите от класа - също го направих. (Ако правилно съм те разбрала). Също така опитах да сложа обектите да са във form1, както и листа и да ги подавам List на клас Data, като аргумент на фунция. И там нещо го обърках.
Попринцип си прав, че не е нужно от класа Data, Но проекта е такъв, че ще трябва с тази дата да работя във друга форма. Т.е. тук във form1, аз въвеждам информация, а в друга форма реално аз ще работя с данните.
И тъй като не съм особено запозната, реших, че това ще е "най-лесният" начин, по който мога да работя с информацията. Т.е. тя си стои в клас Data, вътре в класа си работя с информацията и резултатите само ги викам в различните форми.
Поздрави.
Щом е проект и ще работиш с данните и в други форми си направи един клас Product или какъвто е обекта на проекта ти и той ще представлява въпросния предмет. След това един static class, който да съхранява обектите и вече в самите форми си създаваш new Product(name, currency, value) и после с статичния клас казваш - ProductDatabase.AddProduct(newProduct).
Иначе е много объркващо...по грешка можеш да въведеш Product в друг Product и т.н.
Много, много благодаря за помоща.