Примерен практически изпит по C# (вариант 1) - решения
Тъй като в момента решавам този примерен тест, който се намира под всички лекции ще постна моите варианти на решение на задачите:
Задача 1 CartesianCoordinateSystem
Задача 2 Tribonacci
Задача 3 SandGlass
Задача 4 BullsAndCows -> тази задача ми дава 56/100 точки в bgcoder.com. В момента се опитвам да добавя още една проверка с цикъл за повтарящи се числа. Ако имате някакви полезни съвети, приемам всичко.
Задача 5 WeAllLoveBits
Та като цяло всички задачи дават 100/100 точки в bgcoder(без задача 4, която до утре ще оправя). Това са си лично мои варианти на решения като не съм използвал нито един чужд код(всичко си е моя идея). Давайте съвети и препоръки. Успех на всички
Ако имате желание давайте и свои имплементации на задачите. Ще се радвам да обмениме опит:)
И да добавя, че с побитовите операции се справям по малко по - хамалогичен начин с повечко цикли и остатъци от деления и няколко масива, та може би ще кача след известно време и друга имплементация на последната задача, решена по - малко по спретнат начин.
Има случи, в които при входни данни е необходимо изходните да бъдат BigInteger малко по - късно ще ти дам пример за какво точно става въпрос :) Успех от мен :)
Не ти тръгва, защото може би е неогходимо да направиш референция за System.Numerics(за да може да използваме BigInteger):)(поне предполагам, че това е проблема)
моето РЕШЕНИЕ с 10 реда код