JavaScript Basics
Web Storm
Изтеглете последния node.js от https://nodejs.org/en/download/current.Инсталираите го.Restart na WebStorm.
Имате последния node.js работещ с ECMAScript 2016.
File -> Settings -> Editors -> Appearance ->(checkbox) Show line numbers
File -> Settings -> Editors -> General -> (checkbox)Change font size(Zoom) with Ctl+Mouse Wheel -
Позволява ви да преозмерявате размера на кода.
File -> Settings -> Editors -> Live Tempalates ->JavaScipt (Сменете shortcut както ви е удобно).
Ако правите нов със + дайте после Applicable in JavaScript със отметката.
Ctrl+Alt+L - Подрежда кода.
Дано да ви помогне!!
Доколкото разбрах var има по-глобален обхват от let.. let важи само в текущия блок от код. Освен това ти в началото на кода
си написа ли 'use strict'';
Благодаря ти много за бързият отговор. Тъй като съм нов потребител на този софтуер , нямах идея , че трябва да го напиша. Но 'use strict'; ми реши проблема :)
Имам същия проблем и някой от нещата от клипа при мен не тръгват, дава ми много често грешка. Размяната на две числа както показа Наков, също не се компилира и ми дава грешка.
Няма проблем :) И аз съм нов и до скоро имах същия проблем. Така че ми е напълно познато :)
@Ivelinganev93
А каква по-точно грешка ти дава ? Дай повече информация.
Аз също имам същия проблем. Как точно успяхте да го решите с "use strict" ?
Ами просто преди да почнеш да си пишеш логиката, напиши най-отгоре 'use strict' и би трябвало да решиш този проблем.
Току що си смених весията на node.js от 4.нещо на 6.нещо и вече не ми се налага да използвам 'use strict' в начлото на кода
За да работи с let, трябва да си настроиш IDE-то (в нашия случай Webstorm) да работи с последната версия на Javascript (ECMAScript 6). Туй нящо са праи от: File -> Settings -> Languages & Frameworks -> Javacript.
Оправя се от , File->Settings -> Languages & Framework-> JavaScript и се избира ECMAScript 6.