Може ли малко инфо за JS и Jquery and Ajax
Не съм много на ясно , но от 2-3 лекции се очаква от нас да пишем код и да правим блогове ли не мога да разбера, не знам дали съм само аз , но ми бяга синтаксиса на JS и не знам как да си реша домашните, не знам от къде да взема инфо как да ги наваксам ? Като за начало исках да попитам как да разбера поне как да си дебъгвам , стартирам проектите за да мога да разбера къде греша и резултата от кода? Всъщност този JS изобщо ли не казва къде какви проблеми има с кода ? Пиша на WS EcmaScrypt 6. При стартиране на проекта ми излиза това съобщение и до там : "Process finished with exit code 0" нищо не знам къде ми е проблема и т.н. Това със "Кинви"-то изобщо не мога да го хвана от къде какво се случва и защо се случват нещата всичко ми изглежда много набързо претупано при обясненията ... Може ли някъде из форума да споделяме домашни къде какво как работи и защо (става въпрос за домашните за JS, Ajax, jQuery последните 3)???
Мерси , чета всичко и се опитвам да разбера какво се случва, но на мен ми се струва , че започнахме да пишем думи без да знаем кое е "а,б,в" в този момент или нещо на мен ми липства и се чудя от къде и как да го наваксам . Свикнал съм с .NET там нещата са подредени и ясни, а тук не гърми и не работи ...
Някакво ръководство книга като тази за C# нещо поне бегло подобие някъде има ли не можах да намеря из интернет всичко е хаотично което намерих ?
Разбирам те напълно. Като цяло от вас се иска просто да минете през материята без да задълбавате.Нормално е да не разбирате повече от нещата, защото не е лесна материя.
Препоръчвам ви да минете набързо през Code Academy където се започва от това какво е стринг, масив, цикъл и т.н... чрез прости задачки които са много добре обяснени, така ще свикнете със синтаксиса. https://www.codecademy.com/learn/javascript
Аз лично научих синтаксиса от тук и доста ми помогна за основите в JS.