Ръководство за решаване на задачи с рисуване на конзолата.
Здравейте, реших да направя едно ръководство по решаване на задачи с рисуване на конзолата. Изпита наближава и се надявам ръководството да ви е от полза.
Първо да спомена за един основен принцип (поне при мен е така) при решаването на тези задачки – Откриването на повторяеми последователности от символи и опростяването им - привеждането им във вид който на нас ни е удобен.
Второ, задължително се запознайте със конструктора на string просто си нямате на представа колко помага при този тип задачи: new string(‘*’, 3) = “***” готино нали J
За да ми е по лесно направо ще започна с примери които са от софтуерната академия:
П.С.: Ще пускам обясненията на задачите веднага като успея да ги напиша!
Благодаря за обяснението и решението. Имаш +1 от мен.
Благодаря за разяснението на задачата.Ето какво измъдрих аз - Цък Даде ми 100/100 в бгкодер, но все пак дайте някой feedback дали е добър начина.
Здравей!Благодарности за труда .Можеш само в кода в Pastebin да си поправиш логиката за вторите точки на втория цикъл, защото не намаляват.Иначе тук редът е верен :) Само да вметна, че задачата Caspichania Boats представлява същата фигура, обърната наобратно :)
Ето още един алтернативен и според мен по-елегантен метод за решаване на горната задача!
Problem 4 - Diamond Trolls
Според мен повечето от тези задачи с фигури без проблеми се решават по този начин и не е нужно да се изписват цели страници и редове код.
много ми помогна това! благодаря за положения труд! :))
Много съм доволен от обяснението! Много добър подход! Безкрайно благодаря!