Разлики в необходимите кредити при различните специалности
Привет,
Чудех се защо за JS И PHP професиите са нужни по-малко кредити, отколкото за C# и Java - 130 срещу 170.
Като разглеждам плановете виждам, че при JS и PHP няма ООП модул, но за момента не са ми много ясни разликите и не си обяснявам защо е така. ООП модулът е 27 кредита от 40-те разлика, значи има и още нещо, което е нужно за C# и JAVA в сравнение с другите 2.
Тек Модула, в който сме сега е доста полезен, обаче ми се струва, че би било добре да завършва с някакво обобщение - сравнение на технологиите и обяснение откъде идват такива разлики.
Нека да проличи. Може да са 4-ма човека - всеки със съответното предпочитание :) Така или иначе всичко са си легитимни технологии - няма да е избор между супер технология и тотал крап. Но на мен определено би ми било интересно да чуя как запознати хора си аргументират предпочитанията за дадена технология. И как хранят другите :)
Уточнявам, че това не го пиша като изискване за сега, а ми се струва, че би могло да е полезно и да се направи доста интересно за в бъдеще. Формат с 4 хейтъра... малко ли ги има в софтуни - направо като някво реалити може да стане :)
и Java ще спечели хейт контеста :)
Май вече се почва :D Защо пък точно Java?! Ако го разглеждаме като ниво на потребление Java и JS се търсят най-много, а ИТ гигантите май са доста отворени към отворения код на Java, поне до колкото разбрах.
https://www.quora.com/Why-do-some-programmers-hate-Java-1
// аз си избрах Java (тук в Софтуни) despite that.
Като имай предвид това ,че като си избираме 1 език от 4 съвсем не означава - край вече нищо друго няма да ти трябва освен да знаеш Java/C# и т.н . Toва че примерно учиш тук за .NET developer не значи ,че не можеш да си намериш стаж и като джавар. Друг е въпроса ,че може би ще си запознат повече с .NET framework-a ,а не толкова java технологиите.
За да сме добри трябва да разберем програмирането / основните фундаментални концепции.
Другото вече се учи - синтаксис,правила , добри практики / конвенции за даден език и т.н.
Нещата в професионален план никога не се свеждат до една технология(език). Добрия програмист, трябва да може да се адаптира към условията, защото според различните нужди се ползват различни езици и технологии. Затова е важно материала, който се учи, най-вече да се разбира и асимилира, това гарантира по-бързо приспособяване към промените.
Точно , това искам и аз да кажа , по-важно еда научим "абстракцията", а после конкретики.