Функционални
Използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Използваме „сесийни“ бисквитки, за да Ви идентифицираме временно. Те се пазят само по време на активната употреба на услугите ни. След излизане от приложението, затваряне на браузъра или мобилното устройство, данните се трият.
Използваме бисквитки, за да предоставим опцията „Запомни Ме“, която Ви позволява да използвате нашите услуги без да предоставяте потребителско име и парола. Допълнително е възможно да използваме бисквитки за да съхраняваме различни малки настройки, като избор на езика, позиции на менюта и персонализирано съдържание.
Използваме бисквитки и за измерване на маркетинговите ни усилия.
Сега проверих и мисля, че не е така. При завъртането на 1 път и при завъртането на 1001 пъти се получават два различни резултата. Може ли да ми помогнете по някакъв начин, защото тотално зациклих и не мога да измисля как да стане задачата?
Много благодаря за подсказката.
В началото направих проверка на бороя ротации и ако са над 1000 ги редуцирам ( ротации % 1000) при 1001 става 1.
При мен сработи.
Привет,
Да прави си, защото завъртанията зависят от размера на масива, пример :
Нагледно показвам :
Давам 6 завъртания да се направят за 1 2 3
1. 3 1 2
2. 2 3 1
3. 1 2 3
Виждаш ли, че третият резултат е същият като началният?
Това е защото цифрите се извъртат и стигат началното състояние (демек броя ротации на масива е колкото размера на масива, такава е зависимостта)
И затова се ползва модуларно деление, за да го завъртиш само (като в нашият пример) 1 или 2 пъти.
А теста сигурно е дадено число 10 000 и програмата дали работи N пъти по-бързо ако му смалиш броят операции? :)
Поздрави,
Владо