Entity + Identity
Здравейте,
Кой е правилният начин за създаване на оwner на обект от Entity.Owner-ът трябва да бъде AspNet.Identity user.
Поздрави
Тишо
Здравейте,
Кой е правилният начин за създаване на оwner на обект от Entity.Owner-ът трябва да бъде AspNet.Identity user.
Поздрави
Тишо
Да има навигационно поле от този тип в полето, предполагам, ако съм разбрал правилно въпроса.
Здрасти Роял,
За проекта по ASP.NET MVC съм решил да изградя финансов мениджър, който съдържа информация за лични разходи. Един от моделите ми е сметка или книга с разходи:
За да създвам т.нар. сметки позлвам стандартните application users от Identity като създвам нови записи ползвайки малко преработен "държавния" метод create в контролера. Добавил съм логика, която сетва owner на съответния book:
Въпросите ми са:
1. Правилен ли е този подхохд за сетване на ownership, тъй като мисля да го ползвам при работа с всички модели. Сетнал съм две роли през Identity и няма нужда да създавам допълнителни модели за потребители
2. Кодът работеше до вчера но днес дава грешка. Опитах да проследя с try/catch но не се получи. Къде бъркам?
"Validation failed for one or more entities. See 'EntityValidationErrors' property for more details."
Целият проект ТУК
Голям лимон съм! Сложил съм Primary key string на два от моделите