Защо "попроменяте" бизнес модела си толкова куцо? (и не в полза на студентите)
Каква е логиката един курс да може да бъде гледан без да е платено за него, а друг да не може. Mислех, че това е част от философията на СофтУни - видеата и ресурсите са безплатни, за да може всеки, който иска да може да се научи, а оттук нататък се плаща за изпит, сертификати, асистенти/ментори, организация на отборни проекти и т.н.... Но все по-често срещам курсове, които бих искал да гледам и не са достъпни за неплатил потребител. Окей, да речем, че сте си сменили философията - безплатен обяд няма... в тоя случай нормално ли е човек, който просто иска да гледа видеа да плаща същите пари като човека, който ще ходи по изпити, ще има персонална помощ от асистенти и ще получи сертификати. Доста кофти измислено...
Все по-концентриран към парите изглежда СофтУни и съответно по-малко към студентите и идеята за споделяне на знание.
Не говоря за основната програма.Мисля, че бях достатъчно ясен, но явно трябва по-директно - нито изпити , нито асистенти, нито сертификати ми трябват, искам просто достъп до ресурсите(видеата). В този случай няма логика да плащам пари за онлайн обучение при положение, че няма да се възползвам от него.
Защо да няма логика това си е нормално виж примерно pluralsight, udemy.. там нито сертификати получаваш нито помощ от някой и взимат пари .Като искаш само достъп до видеа изчакай да направят новата функция и си ги купувай на намалена цена така плащаш само за видеата
Говориш за компании със съвсем различни бизнес-модели, а и философии... А това, което за мен няма логика е как едни отворени курсове могат да бъдат достъпни за неплатили, а други не. Интересно ми е защо.
някой отворени курсове отначалото са си безплатни затова са отворени за всички.Това че пускат повечето безплатно не значи че трябва всички да са безплатни
Точно това питам... защо едни може да са безплатни, а други не? Откъде идва тази разлика. (тук под безплатни говорим просто, че има свободен достъп до ресурсите нищо повече)