01.Extract Emails - Programming Fundamentals -Regex (Exercises) Домашно
Здравейте! Имам проблем с първата задача от упражненията за Regular Expressions(Regex).Опитах се да изпълня всяка една подробност от условието и дадените примери ,преди да вкарам regex-а във Visual Studio го пробвах в www.regexr.com и там всичко точно ,след това си написах кода за програмката в студиото и изпробвах с дадените примери и работи всичко ,но получавам 50/100 в judge... Дава ми грешен отговор на 3-ти и 4-ти тест ,които не мога да видя какви са и пооправях кода малко,но така и не успях да мина тези тестове. Моля някой да погледне кода и да каже къде е проблема. Благодаря предварително !
Regex ---> [A-Za-z0-9](\.|-|_|[A-Za-z0-9])+[A-Za-z0-9]@[A-Za-z]+(\.|-)?[A-Za-z]+\.?\w+
Супер си го написал.
Благодаря
Много благодаря за помощта и обяснението.
(^|(?<=\s))(([a-zA-Z0-9]+)([\.\-_]?)([A-Za-z0-9]+)(@)([a-zA-Z]+([\-_]?[A-Za-z]+(\.[A-Za-z]+)+)+))(\b|(?=\s))
Давам бъг фикс за 4-та точка - така както си го написал, приема за вярно asd@mail-net, защото е зададено по този начн [\.\-_]. Въпреки, че тестовете не дават грешка, според мен това си е грешка, явно девовете са пропуснали този вариант. Напълно верният вариант за точка 4 мисля, че е ([a-zA-Z]+([\-_]?[A-Za-z]+(\.[A-Za-z]+)+) като търси дума, която не е задължително да е последвана от _ или -, но е задължително да има точка след нея и точката да е последвана от дума.
ПП Супер си ги обяснил нещата