Технология на обучение - Programming Basics
Здравейте,
Кандидатствах за подготвителния курс "Programming Basics, който стартира на 3-ти февруари 2018г.
Искам да Ви запитам, при положение, че съм чекнал като технология Javascript при формата за кандидатстване за онлайн форма на обучение за курса Programming Basics, това означава ли, че задължително трябва да пиша домашните на Javascript и съответно да правя входен тест на Javascript.
Реално колегата е прав,ако примерно аз се явя на басик изпит сега,мога да го направя на с# или python ако реша да потърся синтаксис и тн ще успея и на js най-вероятно. Сега вие не сте на нужните знания и ниво поне 99% от вас да го направите.Затова е препоръчително да го правите на езика с които сте почнали,а дали и какво ще правите на изпита си е изцяло ваше решение и без това вече е онлайн ако искате може и цялата рода да съберете на монитора да ви дава акъл :Д как да ги решите тея 6 задачи :Д
Затова да по-добре пишете на езика които сте учили на басик курса,но пък сте свободни да правите каквото искате на изпита стига judge да подържа вашия избор на език.
Като се замислих, съгласна съм, може и на Python да се качат решения в judje, важното е крайният резултат. :)
А ако се учат паралелно 2 езика дали има вероятност да настъпи объркване?
Няма смисъл да учиш два езика в basics, така или иначе като продължиш напред в курса по Software Technologies ще минеш материала от basics на C#, Java, JS и PHP. Тогава ще ти е и много по-лесно, тъй като когато схванеш логиката на нещата различният синтаксис за езиците не е проблем.
рано е да мислите за по 2 езика,научете добре основите в басикс и фундаменталс после вече е лесно.List array навсякъде са list array цикъла си е цикъл.Сега това че оп един начин прави нещата а другото по друго е въпрос на синтаксис както каза колегата. А от Php на python разликата е огромна. Ще се объркаш сега на php описваш пишеш 1000 неща а python ще доиде и ше каже ти си това и толкова :Д. Ako e js е по-лесно те са много близки последните версий на js и python общо взето.
https://dev.to/massa142/javascript-is-almost-pythonic-3f8