Решение на 02. Max Method от Methods. Debugging and Troubleshooting Code - Exercises с масив
Реших тази задача с масив, въпреки че все още не сме го учили, вижда ми се доста по-лесно и прегледно решението. :)
Реших тази задача с масив, въпреки че все още не сме го учили, вижда ми се доста по-лесно и прегледно решението. :)
int result;
Console.WriteLine("{0}",result = firstNumber > secondNumber ?firstNumber : secondNumber < thirdNumber ?thirdNumber:secondNumber);
не можах да се сдържа :D ей го на един ред без масиви и глупости.
Еее, колега, тая задача сигурно по 5 начина може да се реши, ама нали за това е яко програмирането, не е само 1 решение, на мен моето ми хареса, затова го постнах :)
да де ама идеята е да като правиш решение да знаеш какво се случва отзад. Примерно ти усложняваш твоето 10000 пъти първо заделяш в памета обект даваш му големина 3. След това с array.max въртиш цикъл върху него общо взето случват се хиляда различни и излишни неща.
Сега вярно на pf е малко рано да мислите за такива неща но,като попаднете на задачи като winecraft такива малки детайли могат да ви изгърмят за време. Не го казвам с лошото просто ще ти дам пример. На нашия oop basic изпита сега април. Имаше един тест в judge проверяваше дължината на стринга символите.И аз разбира се ползвах stringbuilder и тои връщаше 3 символа повече,след изпита бяха отворени тестовете,и почваш да копаеш мислиш какво става.И ок сменяш на string.join и стана.Нали в реална ситуация нещо такова трудно ще ти се случи но да има и такива моменти. Та цялата ми идея беше че ползваш нещо което ти се струва яко и защото не си го правил но отзад се случват 1000 неща които ти не си предвидил и те могат да те изгърмят много лошо.
Ок, ще го имам предвид, все пак съм новобранец сравнение с теб, мерси за обясненията.:)